Pages

Saturday, December 31, 2011

touge in the rain....

status tahun baru....



p/s:
tekan button ctrl + right click untuk gambar lebih besar...
sekian...

Friday, December 30, 2011

pantun pesbuk....

Dua minit sekali keluar post dia,
Sampai nak ke jamban pun di cerita
Dia ingat kawan-kawan nak tahu agaknya,
Dia tak tahu kita yang muak membaca..

Ada pulak yang marah tak kena masa,
line internet problem pun nak di marahnya,
Keluarlah ayat macam tak tiada agama,
Tapi sesekali judge book by its cover ya....

Tak kurang jugak yang bicara hal agama,
Walau tak banyak tapi berguna,
Buat peringatan kengkawan yang alpa,
Moga teknologi tak salah guna...

yang lain asyik duk like saja,
tak kira ape post tak kira siapa tuannya,
Ada kala x baca pun isi cerita,
Yg penting like dia mesti ada...

Yang lagi satu cerita hal cinta,
Bergambar profil macam da kompom itu laki dia,
mula la keluar ayat manis dari gula,
kita tengok lagi sehari kecewa ke gembira...

Ada yang tulis suka suka ,
kadang mengarut kadang berduka,
Mencari kenalan sekadar teman bicara,
Mana la tahu,sangkut sorang dua...

Tulah dia FB punya angkara,
Ada baik ada buruknya,
Elok dipakai elok la dia,
Tepuk dada tanya selera..(x_x)..

Thursday, December 29, 2011

personaliti....

aku copy kat fb....
macam betul aje semua nie...

Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3
Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9

no.1
—-
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2
—-
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3
—-
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4
—-
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5
—-
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6
—-
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7
—-
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8
—-
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9
—-
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6

Wednesday, December 28, 2011

Saturday, December 24, 2011

kau ingat kau tu cantik sangat la....


sumpah aku benci jenis orang macam nie...
ade banyak lagi orang macam nie...
nanti aku kemaskini pasal orang-orang jenis macam nie...
pergi jahanam la wey....


pesan....

pesan pada hati jangan terlalu benci pada satu wajah kerana rindu pasti bertandang...

pesan pada hati jangan terlalu rindu pada kenangan kerana pasti mengalir air mata kesedihan...

pesan pada hati jangan dikenang pada cinta yang lalu kerana akan ada kecewa yang akan hadir...

='(

Friday, December 23, 2011

Datin muda berseronok di hotel kena tangkap

LANGKAWI: Seorang Datin muda dicekup berkhalwat dengan pasangannya yang juga ahli perniagaan di sebuah bilik hotel empat bintang di Kuala Teriang, di sini, awal pagi kelmarin.

Wanita berusia 25 tahun itu dicekup sepasukan penguatkuasa Pejabat Agama Daerah Langkawi (PADAL) kira-kira jam 1.30 pagi selepas menerima aduan orang awam mengenai perlakuan sumbang pasangan berkenaan.

Difahamkan, wanita yang mempunyai seorang anak perempuan berusia tiga tahun itu dikatakan datang ke Langkawi semata-mata mahu ‘berseronok’ dengan pasangannya yang berusia 30-an itu, selepas suaminya berstatus Datuk dikatakan bertugas di luar kawasan.
Sumber PADAL berkata, sepasukan anggotanya terus ke lokasi sebaik menerima aduan dan memeriksa sebuah bilik di hotel itu yang disyaki disewa pasangan terbabit.

"Selepas mengetuk pintu dan memberi salam, seorang lelaki yang berbaju tidur membuka pintu dan terkejut melihat kehadiran anggota penguatkuasa sebelum membenarkan mereka masuk untuk membuat pemeriksaan. Hasil pemeriksaan menemui seorang wanita yang berbaju T sedang berbaring di atas sofa dan pasangan itu mengaku hanya kenalan biasa menyebabkan mereka ditahan untuk siasatan lanjut.

“Berdasarkan soal siasat, wanita itu mendakwa datang ke pulau ini hanya untuk berseronok dengan lelaki berusia 30-an itu tanpa pengetahuan suaminya yang juga ahli perniagaan berstatus Datuk di Kuala Lumpur,” katanya, di sini, semalam.

Beliau berkata, wanita berkenaan turut mendakwa tidak mempunyai perasaan cinta terhadap pasangannya itu sebaliknya hanya untuk berseronok ketika suaminya keluar bertugas di luar kawasan.
“Pasangan itu turut mengakui sudah dua malam menyewa di hotel itu dan datang dari Kuala Lumpur untuk tidur bersama walaupun masing-masing mendakwa tidak mempunyai perasaan. Disebabkan mereka gagal menunjukkan bukti mempunyai hubungan mahram atau suami isteri, kita terpaksa menahan mereka kerana disyaki berkhalwat.

“Anggota penguat kuasa turut menemui dua botol minuman keras dalam bilik hotel itu dan sedang menjalankan siasatan lanjut berhubung bukti penemuan berkenaan,” katanya.

p/s: tak de perasaan pown dia leh main dengan laki lain... tak best la macam tu kan?? hahahahaha... macam-macam hal.. ape pown tak boleh...

sumber: berita harian online....

Thursday, December 22, 2011

kalau jodoh tak ke mana....

memandangkan bulan 12 nie banyak orang kawen... aku tujukan lagu nie untuk korang.. sangat comel... selamat pengantin baru kepada kawan-kawan yang mendirikan rumah tangga semoga kekal hingga ke akhir hayat... =)


kalau jodoh tak ke mana

adinda idaman kanda

kalau jodoh tak ke mana

kekanda idaman dinda

biar gelap alam maya

ku cari dinda baru jumpa

biar gelap alam maya

ku cari kanda baru jumpa

mengapa merindu sayu

adinda ku tunggu-tunggu

mengapa merindu sayu

kekanda ku tunggu-tunggu

walau aral datang menghalang

dinda rindu tetap ku sayang

walau aral datang menghalang

kanda rindu tetap ku sayang


kalau jodoh tak ke mana

adinda idaman kanda

kalau jodoh tak ke mana

kekanda idaman dinda

biar gelap alam maya

ku cari dinda baru jumpa

biar gelap alam maya

ku cari kanda baru jumpa

janganlah termenung-menung

kekanda pujaan kalbu

janganlah termenung-menung

adinda pujaan kalbu

bagai pinang dengan tampuknya

dinda cincin kanda jarinya

bagai pinang dengan tampuknya

kanda cincin dinda jarinya

kalau jodoh tak ke mana

kekanda idaman dinda

kalau jodoh tak ke mana

adinda idaman kanda

biar gelap alam maya

ku cari kanda baru jumpa

biar gelap alam maya

ku cari dinda baru jumpa

Wednesday, December 21, 2011

kalau dah jodoh....

Tuesday, December 20, 2011

saya memang tak pandai....

Apabila kamu berkawan

Apabila kamu berkawan dengan lelaki,
ingatlah ada dua pilihan terbentang,
Yang Pertama,
Kamu menjadi seperti kelapa yang mudah
diparut...
diperah...
dan diambil santanya..
Lepas tu hampasnya dibuang..

Yang Kedua..
Kamu menjadi sebutir mutiara..
Berada di dasar lautan..
Tersimpan rapi
Dilindungi kulit..
Bukan senang nak melihat...
Apa lagi mendapatkanya..
hanya orang yang bertuah..
Berusaha menyelami dasar lautan..
Dapat memperolehnya.
Harganya mahal sekali...
dan ia akan tersimpan selamanya..

Jadi kamu pilihlah samada
hendak menjadi
kelapa ataupun
mutiara..

Di sebalik santan..
menjadi penyedap makanan
diperah segala kenikmatan...
dengan mudah jatuh menjadi titisan..
akhirnya habis kari dimakan
pulut panggang sisa habis ditelan..
dan santan hilang x jadi ingatan...
yang terasa lazat hanya KARI
dan PULUT PANGGANG..
jasa santan hilang x dikenang.

Mutiara...
tertanam di dasr yang paling DALAM
sukar andai mengaharap jadi perhatian
kerana dilapisi kulit yang keras menghadang
namun kiranya ditemui insan
akan menjadi permata hiasan...
terletak tinggi di cincin idaman..
atau di leher nan jinjang..
atau di lengan menawan..
makin lama mutiara tertanam...
makin tinggi nilaian...

Surat berantai

Surat berantai atau surat beracun jika dilihat sebagai surat peringatan untuk orang lain supaya tidak lalai akan perintah Allah dan sentiasa melakukan kebaikan, boleh dianggap sebagai jalan dakwah.

Namun, unsur syirik di dalamnya menyebabkan orang yang mempercayainya menjadi sesat. Unsur syirik itu ialah percaya surat itu ada kuasa tersendiri memberi untung pada yang mencetak dan bala pada yang ingkar mencetaknya.

Ia seumpama tangkal yang ada kuasa memberi kebaikan atau malapetaka dan malang. Sesiapa yang percaya ada kuasa lain memberi kebaikan dan keburukan pada dirinya; ia adalah unsur syirik yang boleh menggugat akidah.

Soal siapa mati dalam iman dan berapa ribu jumlah mereka adalah kuasa Tuhan, tiada keperluan untuk kita mengetahuinya, tetapi lebih baik bersiap untuk mati dalam iman.

Jangan turut serta sebarkan dengan niat mengelak bencana yang bakal menimpa (jika engkar menyebarkannya melalui surat atau SMS) kerana ia mungkin menggugat akidah kita.

Sumber soaljawab Web jakim

Sunday, December 18, 2011

sekitar formula drift 2011 @ dataran merdeka....

hari nie merupakan hari terakhir klas undang-undang perdagangan sebelum peperiksaan akhir nanti pada bulan januari depan... habis aje klas tadi pegi basuh BELALANG TEMPUR dekat "car wash roundbout au3" lepas basuh kete boleh pulak terfikir ade drift dekat dataran merdeka.. aku pun pergi la meredah kesesakan lalu lintas bagai... ingatkan masuk percuma.. sekali kene bayar la... 35 hengget tapi dapat simkad "tune talk" huhuhuh.. aku tak pakai pun sape nak leh bagi tau aku.. huhuhuh.. berikut merupakan gambar yang sempat aku amik....




dapat la hadiah cawan ni main game tadi.. weeee... =)

Friday, December 16, 2011

mati sebab selalu beronani.....

Seorang remaja berusia 16 tahun berasal dari Brazil dilaporkan mati akibat terlalu kerap melakukan onani. Dia dikatakan melakukan onani sebanyak 40 kali sepanjang malam pada bulan lalu dan ditemui mati oleh ibunya pada keesokkan hari. Si ibu memberitahu bahawa sudah membawa anaknya untuk berubat bagi mengurangkan tabiat beronani tetapi sudah terlambat. Kawan beliau yang dirahsiakan namanya memberitahu bahawa si mati memang dahagakan seks dan suka melihat tubuh perempuan dalam pelbagai bentuk dan umur. Dia juga pernah meminta kawannya untuk melihat perbuatan onani melalui kamera web (webcam). Di dalam bilik remaja itu terdapat pelbagai majalah pornografi. Terdapat juga gambar-gambar lucah lain dan filem di dalam komputernya.

sumber:TRIBUNNEWS.COM

bagaimana bermulanya cerita aku suke TOUGE...

ceritanya bermula begini... (pergh sangat formal) hahaha.... kat mana nak mula ya??? hmmmm... ok begini (masih formal lagi) huhuhu... sejak dari sekolah lagi aku memang dah layan cerita initial D... tapi aku terus lompat tengok yang "4th stage" memang sangat cool cerita kartun ni... semua teori yang diguna pakai dalam cerita ni adalah benar belaka tiada satu pun pembohongan... disebabkan minat yang sangat mendalam terhadap teori cerita initial D ni, masa belajar di peringkat sijil kat politeknik sultan salahuddin abdul aziz shah (shah alam) aku mula mencari cerita ni dari 1st stage, 2nd stage, 3rd stage (the movie) dan 4th stage.. (semua episod aku ade)... dulu mase sebelum ada lesen kereta aku apply apa yang ada dalam cerita tu kat motor aku... (hahaha) tapi tak berapa menjadi la sebab motor kan.. motor kan 2 tayar... selepas aku mendapat lesen kereta pada julai 2009 baru la dapat apply apa yang ada dalam cerita initial D ni.. (tapi tak semua la).... aku mula ikut TOUGE ni adalah pada tahun 2011 (baru kan lagi?? heeee....) pada awal tahun ni aku ada muat naik status yang berbunyi "gti jadian done" (masa tu sibuk nak main bodykit) dan kawan aku DIN yang tengok status tu tarik aku join SATRIA CREW CLUB... mula-mula aku ikut TT (ape maksud TT pun aku tak tau) dengan SATRIA CREW CLUB (SCC) ni konvoi ke ulu yam... kat sini lah bermula segala-galanya sebab aku dah mula tunjuk belang (huahuahua) naib president SCC (PARAM) "pergh corner tak tekan brek... boleh diketengahkan kau nie" selepas dari itu ada sekali kawan-kawan TOUGE-G ajak pergi TOUGE.. PARAM pun ajak kalau aku nak ikut sekali... aku pun ape lagi tak kan nak lepaskan peluang keemasan ni... sangat seronok ikut mereka ni semua... walaupun param yang memandu BELALANG TEMPUR masa tu tapi aku rasa sangat seronok... macam ni rasanya bila berTOUGE... huhuhu... mulai pada hari itu sampai sekarang aku dah jadi kaki TOUGE... boleh dikatakan hampir setiap hari setiap minggu setiap bulan layan genting sempah... (aku tengah semak pun boleh layan sempah sorang lepas geram orang kata) huhuhu... tapi 1 nak cakap memang bahaya la.. aku sendiri sudah beberapa kali terbabas kat situ dan masih tak serik... sebab minat kan... heeee.... itu aje la ceritanya... agak bosan aku tau.... hehehehe... berikut merupakan gambar ketika TOUGE di ambil dari TAKASHI FUJIWARA dan ALLEN AZNAN...



















ni sume initial D punya pasal... hahahaha....

Monday, December 12, 2011

transmisi

Another day of my loneliness
Look out to find out a better place
I'm getting closer to beat myself
Why don't you call me today

Give it all up bring me on top
Don't waste your time to get over me
And you make my day call me today
We can make it now

TRANSMISSION
Send me your love by wire down
Please send it all over me

TRANSMISSION
All you must do is love me more
I know you know what you'll be

This world is full of black empty hearts
I pray all day to not be a part
So long ago when you called me up
I need your loving shot

Sunday, December 11, 2011

jumpa cinta....

layan gak lagu nie... huhuhu..... =)

oleh

Boyce Avenue piano acoustic cover - we found love




Yellow diamonds in the light
And we're standing side by side
As your shadow crosses mine
What it takes to come alive

It's the way I'm feeling I just can't deny
But I've gotta let it go

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

Shine a light through an open door
Love and life I will divide
Turn away cause I need you more
Feel the heartbeat in my mind

It's the way I'm feeling I just can't deny
But I've gotta let it go

We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place
We found love in a hopeless place

Wednesday, December 7, 2011

suka cara kau MENIPU....

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
Love the way you lie

[Verse 1 - Eminem]
I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight all I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight

High off on love, drunk from my hate
It's like I'm huffin' paint and I love it
The more I suffer, I suffocate
Right before I'm about to drown, she resuscitates
Me, she fuckin' hates me, and I love it, Wait!
Where you going? I'm leaving you.
No you ain't. Come back. We're running right back

Here we go again, it's so insane
Cuz when it's going good, it's going great
I'm Superman with the wind in his back
She's Lois Lane
and when it's bad, it's awful
I feel so ashamed, I snap "Who's that dude?"
I don't even know his name
I laid hands on him, I never stood so low again
I guess I don't know my own strength

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's alright because I love the way you lie
http://www.elyricsworld.com/love_the_way_you_lie_lyrics_eminem_feat_rihanna.html
I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 2 - Eminem]
You ever love somebody so much,
you could barely breathe when you with 'em?
You meet, and neither one of you even know it hit 'em
Got that warm fuzzy feeling, yeah them chills you still get 'em
Now you gettin' fuckin' sick of lookin' at 'em
You swore you'd never hit 'em, never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face spewing venom in your words when you spit 'em
You push, pull each other's hair, scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down, pin 'em, so lost in the moments when you're with 'em

Mr .(?). is the culprit ..(?)..
Shawty say, you'd best to go your separate ways
Guess that they don't know ya cuz today,
That was yesterday, yesterday is over and it's a different day
Sound like broken records playing over
But you promised her, next time you'd show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo Game
but you lied again
Now you get to watch her leave out the window
Guess that's why they call it "window pane"

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 3 - Eminem]
Now I know we said things, did things that we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same team
But your temper's just as bad as mine is
You're the same as me
When it comes to love you're just as blinded

Baby please come back, it wasn't you. Baby it was me.
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much, to walk away now
Come inside, pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk?
I told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I'm pissed, I'll aim my fist at the drywall
Next time? There won't be no next time
I apologize, even though I know it's lies
I'm tired of the games, I just want her back. I know I'm a liar
If she ever tries to fuckin' leave again,
Ima tie her to the bed and set this house on fire
Just gonna

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Monday, December 5, 2011

peluang yang diberi....

♥ dalam kehidupan kita Allah akan bagi 1 peluang untuk kita berjumpa dengan orang yang betul-betul menyayangi diri kita, sekiranya kita leka kita akn kehilangannya buat selamanya tapi kita tak pernah tahu siape orgnye jika kita sendri x pernah sdar dan x pernah mncube utk menilai kehadirannya mungkin setelah segalenya berlalu dan kite dah kehilangannya masa tu baru lah kita sedar kehadirannya cukup bermakna tapi mungkin kita tak berpeluang lagi untuk memilikinya jadi fahami lah hati seseorg itu sedalamnya curahkan lah rasa kasih sayang pada nya seikhlas hati ♥

ayat ini dicuri dari facebook...
(aku rasa da ramai yang post benda alah nie tak tau sape pengarang asal)
=)

Saturday, December 3, 2011

kenapa orang kaye kedekut???

assalamualaikum dan hai....
dah agak lama tak membebel kat sini jadi aku ingin luahkan rasa hati... (muahahahah)
okie tajuk untuk dibincangkan hari ini ialah KENAPA ORANG KAYA KEDEKUT???
agak menarik kan?? antara sebab muabab yang aku dapat fikirkan ialah:

  1. sebelum diorang jadi kaya dah biasa hidup susah... susah nak kumpul duit ni sampai jadi kaya sebab takut jadi miskin balik menyebabkan mereka jadi kedekut.. (hahahaha)
  2. takut duit dalam simpanan habis takut tak cukup nak guna nanti...
  3. terlalu pentingkan gaya harga barang semuanya mahal... (sampai duit nak makan pun tak ada kerana barang-barang mahal nie).. hahaha....
  4. banyak komitment sebab orang kaya nie selalunya kahwin lebih dari 1.. bini nak 4 aje.. so maintainance nyer memang la tinggi... (duit habis nak beli barang kemas kesemua bini-hahahaha)....
  5. tak tau duit simpan kat mana sebab banyak sangat duit.. hahahahaha.....
  6. dan yang nie yang terakhir aku dapat fikir... kalau da kedekut.. buat la ape pun memang kedekut nak buat macam mana kan??? hahahaha....

itu saja sekian...
=)