Pages

Monday, September 30, 2013

i'm done...



CHORDS = (Capo on 2nd fret)

I'M DONE

(G) A day full of (Em) nothing, (C) just being (D) strong,
(G) It's hard to get (Em) over, (A) when your heart is (D) gone.
(C) Expectations, (Em) bending, unbeing,
(C) I'll just carry (D) on.

CHORUS:

I keep (Em) standing (D) straight while my (C) castles (D) break,
And I keep (Em) swearing (D) that it'll (C) be (D) ok,
But just for (Em) once I'd (D) like to (C) drop my (D) face,
I'm (Em) done (D) (C) (D)
I'm (Em) done (D) (C) (D)


(G) Closer and (Em) closer, (C) I'm giving (D) in,
(G) I want to get (Em) over, (A) this feeling (D) within.
(C) It's so senseless, (Em) so unforgiving,
(C) I'll try to (D) explain.

CHORUS

(C) Expectations, (Em) bending, unbeing,
(C) It's so senseless, (Em) so unforgiving,
I'm (D) done...

p/s: nie lagu kegemaran saye...

Thursday, September 19, 2013

rim sukan kegemaran...


Wednesday, September 11, 2013

BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT LELAKI / SUAMI dan PEREMPUAN / ISTERI bahagia?

SEKADAR BERKONGSI...
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT LELAKI dan SUAMI GEMBIRA :

1. jaga makan minum dia
2. Tidur dengan dia
3. Biarkan dia dengan ketenangan
4. Jangan memeriksa telefon beliau (Mesej)
5. Jangan mengganggu dia dengan pergerakannya

Jadi APA YG SUSAH sangat tentang itu?

CARA MEMBUAT WANITA dan ISTERI GEMBIRA :

Ia benar-benar tidak terlalu sukar tetapi .... Untuk membuat wanita bahagia,
seorang lelaki hanya perlu jadi :
1. rakan
2. teman
3. kekasih
4. saudara
5. bapa
6. induk
7. tukang masak
8. juruelektrik
9. tukang paip
10. mekanik
11. seorang tukang kayu
12. penghias
13. stylist
14. sexologist
15. pakar sakit puan
16. ahli psikologi
17. pembasmi perosak
18. psikiatri
19. penyembuh
20. pendengar yang baik
21. penganjur
22. bapa yang baik
23. sangat bersih
24. bersimpati
25. olahraga
26. panas
27. perhatian
28. gagah
29. pintar
30. lucu
31. kreatif
32. tender
33. kuat
34. pemahaman
35. toleran
36. berhemat
37. bercita-cita tinggi
38. mampu
39. berani
40. ditentukan
41. benar
42. boleh dipercayai
43. bersemangat

TANPA lupa untuk:
44. memberi pujian beliaukerap
45. Pergi membeli-belah dengan dia
46. jujur
47. menjadi sangat kaya
48. tidak menekankan keluar
49. tidak melihat perempuan lain

DAN PADA MASA YANG SAMA, ANDA MESTI JUGA:

50. memberikan banyak perhatian beliau

51. memberikan banyak masa beliau,terutama masa untuk dirinya

52. memberi beliau banyak ruang, tidak pernahbimbang tentang di mana dia pergi.Namun yang paling penting

INI SANGAT PENTING

53. tidak pernah lupa* hari lahir* ulang tahun* dia
mesti alim dan .... dan tlg Buang Sampah... dan perkhidmatan hantar kereta dan Bayar cukai jalan dan bawa melancong dan ...jgn LEBIH Tidur.... dan makan habis2 Masakan dia.. dan bila nak Tidur Bila cakap i luv u,,, dan berhenti membaca akhbar @ memberi perhatian apabila dia bercerita, ...dan beberapa lagi dan oh ya u juga perlu menjadi spiderman atau superman pada masa-masa untuk menyelamatkan beliau ....
& +++++++... (Infiniti)...

sumber: https://www.facebook.com/syazwanrahim/posts/10151826786208286?comment_id=27454536&offset=0&total_comments=14&ref=notif&notif_t=feed_comment_reply

Thursday, September 5, 2013

kad kredit...

Assalamualaikum wbt.. RHB bank sedang menjalankan pelbagai promosi kepada pemegang kad kredit...

Pada sesiapa yang berminat nak pakai credit card RHB..
Call/sms/whatsapp 0123308837 bbpin: 222C61FD
email: afdhalluddin.rhbgroup@gmail.com

PROMOTION!!!

GET YOUR 1ST YEAR ANNUAL FEE WAIVE..

SAVE MORE WHEN YOU FUEL UP 10% CASH BACK AT ALL PETROL STATIONS...

FRIDAYS SPECIAL!!!!

Spend minimum of RM30 and get 1 FREE from :
Guardian
Kenny Rogers Roasters
POPULAR
Secret Recipe
Starbucks

Buy 3 get 1 FREE from:
Desa WaterPark
Galactic Laser
GSC
MegaKidz

AND MANY MORE...

syarat kelayakan:
1.berumur 21 tahun ke atas
2.gaji minimum RM24000 (setahun) / RM2000 (sebulan)
3.tidak disenarai hitam oleh mana-mana bank





Tuesday, September 3, 2013

minyak naik 20 sen...

Assalamualaikum wbt...

Kita bising minyak naik bukan kerana kita benci Malaysia.

Kita bising minyak naik bukan kerana kita tak mampu bayar.

Tapi...
Kita bising sebab janji tak serupa bikin.
Kita bising sebab kesiankan rakyat marhaen.
Memang kita berduit.
Memang kita berharta.

Namun,
jauh di pelusuk sana,
ada yang menghitung syiling.

Ada yang bekerja teruk terkontang kanting.
Mereka tak ada slip gaji.
Jauh sekali socso mahupun kwsp.Kerjanya keluar pagi balik dinihari.

Dan kalian pula berbicara indah persis pujangga metropolis?
Hanya 20 sen?
Itu pun nak bising?
Kerja lah lebih kuat lagi?
Beribadatlah lebih lagi?
Untuk dimurahkan rezeki?

Ya...
Sembang kalian sembang mereka yang berharta.
Sembang kalian sembang orang yang penuh wibawa.

Sedangkan ada mereka yang facebook pun tiada.
Motor buruk hanya tunggu masa.

Kerja lebih kuat dari si sarjana muda.

Kerja lebih ikhlas dari si phd mahupun master.

Hanya untuk mulut mereka sekeluarga.

Ya..
Mereka tak berharta.
Salah mereka kerana tidak berusaha di zaman muda.

Tapi adakah kita berilmu untuk menjadi penindas mereka?

Kalau itu sistem kehidupan.
Aku rela jadi bodoh dari kalian.Kerana aku taknak hilang perikemanusiaan.

# akhirnya ada bicara yg luah apa aku rasa. terima kasih!
oh kesian pada yg mereka yg tak sudah bicara "bersyukurlah dgn keamanan yg Malaysia ada." heyyyyy, ko tahu tak bersyukur tu ape?! dan ko yakin sgt ke Malaysia ni aman even jenayah sini sana... tembak menembak mcm dah kat SIAM dah?! bukaklah mata... jgn bercakap pakai voucer BRIM!

sumber: https://www.facebook.com/inaachik/posts/10151811394743320