Pages

Thursday, January 31, 2013

senarai permintaan..

assalamualaikum wbt...
aku baru sahaja berumur 25 tahun pada 25 januari 2013 yang lepas..
dah tua la wey... hahahaha... disebabkan hari ini baru rajin nak kemas kini blog jadi ini adalah senarai permintaan aku untuk tahun ini:

1) menjadi kakitangan maybank yang tetap (sekarang ini tengah kontrak)

2) sticker body untuk kereta ku... hehehehe....

3) beli satria neo R3 (bile dah keje tetap la kat maybank)

4) nak iphone 4 (second hand pown tak kisah)

5) nak awek... hehehehe...

6) rim sukan baru untuk kereta...

7) tak nak sakitkan hati orang... nak tolong orang kalau boleh...

8) tak nak mengalami masalah kewangan lagi...

9) nak ramai kawan... (rasa macam kesunyian aje sekarang ni)

10) nak pergi kelabing hari-hari tapi orang belanja... hahahaha...

11) ElektrikRetro back on stage... (miss u guys damn much)

12) nak kurus sejak kerja maybank nie badan naik... huhuhuh...

13) tak nak duduk kat "zone merah" (siapa kerja maybank tahu la pasal nie)

14) dapat ke luar negara tahun ni sebab tak penah keluar negara langsung... (passport pun tak ada)

15) lulus lesen unit amanah...

16) lulus semua subjek untuk belajar separuh masa nie kat utmspace...

17) satria crew club kembali aktif TT... jom la lepak selalu kawan-kawan.... =D

18) mega TT tahun nie kena gempak...

19) tak nak kene marah dengan customer lagi...

20) kereta aku janganlah buat hal lagi lepas nie...

21) nak credit card (tapi takut nak apply)

22) tak nak rasa sunyi...

23) nak bila kita suka pada seseorang... orang itu akan suka kita balik... hehehehe....

24) berilah petunjuk pada ku untuk setiap yang aku lakukan ya ALLAH...

25) saya punye komputer kembali ok...

haih penat taip dan penat fikir..
hehehehe...
tak dapat hadia pun untuk birthday tahun ni...
sape nak bagi hadiah??
hehehehe..
=D

Saturday, January 26, 2013

Thursday, January 24, 2013

punca ramai kahwin lambat...


Sabda Nabi:

"Perkhawinan yang paling berkat adalah yang meletakkan mas khawin yang rendah"

Pada Ibu Bapa pula ingat, lelaki yang hendak mengawini anak dia memikul tangunjawab bukan setakat sebagai seorang suami pada isterinya malah seorang suami yang memikul dosa dan kesalahan anak perempuan kakak-kakak, abang-abang, pak cik mak cik semua....

"Keberkhatan Allah itu meurpakan keberkhatan yg hakiki"

ape yang nabi bagi tahu kita ikuti kerana kata-kata nabi membawah rahmah pada ummahnya.....

Wednesday, January 23, 2013

Monday, January 21, 2013

Sunday, January 13, 2013

kekeluargaan...


Si anak memberikan sehelai kertas kepada si ibu,

1) Tolong pergi kedai: RM4
2) Tolong jaga adik : RM4
3) Tolong buang sampah : RM1
4) Tolong kemas bilik : RM2
5) Tolong siram bunga : RM3
6) Tolong sapu sampah : RM3
Jumlah : RM17

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar di mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan
minum,pakaian,dan keperluanmu - PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku : PERCUMA.

Si anak menitiskan air mata lantas memeluk ibunya.Apa pun yg kita buat tidak akan mampu membalas jasa ibu
kita...

Ya ini status copy, ya ini status ulangan, korang dah lama baca tapi berapa ramai yang tidak sedar, ramai yang dah lupa, bila ibubapa minta tolong nakkan 'balasan'

Friday, January 11, 2013

JPJ punca kemalangan...

Thursday, January 10, 2013

Hukum Tertelan Mani Suami/Isteri.. - Ustaz Azhar Idrus

bismillah...



Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

Mulakanlah kerja dengan niat yang satu
Untuk mendapatkan keredoannya
Moga segala urusan dipermudahkannya
Agar sentiasa dalam kebaikan
Barulah hati kita kan terasa tenang
Dan bersyukur dengan apa yang ada

Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

Buruk dan baik itu ketentuan Allah
Kitalah jua yang memilihnya
Amal yang baik akan membawa syurga
Amalan buruk menempah neraka

Hanyalah iman, amal dan juga takwa
menjadi bekal dalam hidup kita
Hanyalah iman, amal dan juga takwa
menjadi bekal dalam hidup kita

Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

Ilmu pelita menerangi kegelapan
Darilah ilmu datangnya amalan
Dari amalan lahirlah kasih sayang
Saling membantu dan bekerja sama
Rezeki yang ada hulurkanlah derma
Agar hidup harmoni bahgia

Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

Dimulakan dengan bismillah
Disudahi dengan alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirohmati Allah

cinta bersinar....



Girl I've seen you in my way 
Like a fallin' star 
There's one a man 
Wondering day by day 
Just who you are 

I can see that you 
You are the only one 
Can make me fall in love 
Take my hand 
Take all the things you want 
Forever more 

Love love shining love me honey honey 
Cause I can feel I get into you 
Doesn't matter where I am tonight my love 

Love love shining love me honey honey 
We're gonna fall in the night so blue 
I'll feel the fever baby you're so true 

Girl won't you forget my love 
The time you go to sleep 
You will dream 
Everytime you want 
But dream of me

initial D dunia nyata...




We realized we didn't do an anime vs real life comparison for Fifth Stage Episode 3. So here is a simple comparison on ヤビツ峠 (Yabitsu Pass). There are many more prominent landmarks and features they showed in Episode 3 that we simply can't fit all in one post. If you want to see more images from the mountain pass they raced on in Episode 3, be sure to check out the sources below.

Someone said "what kind of corner is that" when referring to the right angle turn before Omiya broke his GT wing. Well, that's a 90 degree turn and it is very real. Though, I am not sure about going too fast around that corner, there is no shoulder on the side of the road. One mistake and it's over. Look at how close the 86 sticks to the guardrails. It's almost clipping guardrails!!

Here is an actual video footage of a guy driving down on Yabitsu Pass (Downhill) It is 10 minutes long, watch it if you are really interested: http://youtu.be/UnKrwVPsjts Here is the uphill video (Keisuke FD3S vs Kobayakawa Evo VII): http://youtu.be/qX1CbxpYFRg

| Sources |
» ぱぱくまねこの旅日記 | http://cxgm.blog133.fc2.com/blog-entry-112.html
» 頭文字D雑考 | http://echizenya.biz/initiald/?page_id=3
» いつもまっすぐ… | http://matutomoyo.cocolog-nifty.com/blog/cat40597099/index.html
» 週末ウォーキング | http://skysoft.jpn.com/kanagawa/20000527.html
» ヤビツ峠 - Google 検索 | http://google.co.jp/search?tbm=isch&q=%E3%83%A4%E3%83%93%E3%83%84%E5%B3%A0

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=577954165553586&set=a.281008241914848.89842.280996181916054&type=1&relevant_count=1

Wednesday, January 9, 2013

sheena....


Kau...
Hanya kau yg aku perlukan...
Hanya kau yg membuatkan aku bahagia bila kau berbual dgn ku...

Kau...
Aku dapat melihat hanya kau lah cinta ku...
Membuatkan ku ketawa bagai tiada tolok bandingannya...

Dlm hati ku...
Dlm jiwa ku...
Tiada apa yg dapat aku buat supaya kau merasa bangga & gembira...

Matahari terbit....
Matahari terbenam...
Sejak cinta kita yg dahulu...
Terima kasih kerana sudi jadi kekasihku..

Sunday, January 6, 2013

satria neo R3 (terbaru)


Saturday, January 5, 2013

memang begini.... =D


Friday, January 4, 2013

pendusta...


Indah sungguh tika dahulu
Tingginya sungguh cintamu
Bila waktu telah berlalu
Tertusuk semua hatiku

Bukan tak mencintaimu
Segala hanya untukmu
Tapi kau tak pernah tahu
Betapa hancur hatiku

Kau katakan cinta
Semua memang ku punya
Tak pernah untuk berubah
Ku katakan dusta
Segala yang kau kata
Tak pernah untuk setia

Bukan tak mencintaimu
Segala hanya untukmu
Tapi kau tak pernah tahu
Betapa hancur hatiku

Kau katakan cinta
Semua memang ku punya
Tak pernah untuk berubah
Ku katakan dusta
Segala yang kau kata
Tak pernah untuk setia

kawan...

Jenis-jenis kwn yg terdapat dlm Al-Quran :

1) QARIN =kawan yg sentiasa bersma kita mnyuruh melakukan maksiat &a mlnggar perintahNya.

2) KHAZOOL = kawan yg mnunjukkan dia sgt setia kpd kamu & apabila tiba waktukamu memerlukan pertolongan, dia pergi mninggalkan kamu...

3) WALI = kawan yg melindungi kita.Dia bkn shja shbt kita malah sntisa menoleh keblkang utk melihat kita..

4) SIDDIQUE = kawan yg paling ikhlas..Dia mengetahui apa yg terbaik utk kamu &a dia tdk segan utk menegur kesalahan kamu..

5) KHALIL = kawan yg paling rapat spt adik beradik kamu. Sehingga apabila dia sdg gembira,kamu juga dpt merasai kgembiraan itu..

6) HAMEEM = kawan yg akan @ tdk akan mnjd kawan baik kamu tp dia berkelakuan spt dia rapat dgn kamu..

7) WALEEJAH = kawan yg boelh dipercayai & dapat menyimpan semua rahsia kamu sebaiknya...

8) AKHDAN = kawan yg kamu cuba mndekatinya spt ALLAH nyatakan dlm AQ..kamu mngejarnya spt kamu mncri calon utk berkahwin..