Pages

Friday, December 26, 2014

tolong tepi sikit...

Apa yg kau mahu semua ku beri
Apa yg kau mahu mahu apa lagi
Bagaimana aku pula...aku aku aku serik
Jadi aku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit....Tolong tepi sikit


Terima kasih utk semua memori
Sekarang masa untuk aku naik pesawat
Di bumi ku berpijak sentiasa rendah diri
Tapi sekarang masa ku berlari atas awan

Pada mula kalau betul hilang....
Tiba-tiba diam
Yang lain cuma bisa meminjam
Gayaku nak ambik simpan

Ku kata gayaku Pablo....
mereka tak kenal Picasso
Jadi semua berkobar kobar Nak jadi macam Escobar

Itu aku ikhlas Kau nak ikhlas ....
Tapi sekarang memang jelas
Wang tidak boleh beli class .....

Duit tidak boleh beli masa
Masa dulu mungkin rasa ni tak buang masa
tapi sekarang rasa macam kena paksa
Mungkin kita berdua jadi mangsa
Cita rasa berbeza walau sama budaya dan bangsa

Jadi tepi sikit tumpang lalu Biar yang lalu jadi yg lalu
Apa yg jadi hari esok
Itu esok baru tahu

Apa yg kau mahu semua ku beri
Apa yg kau mahu mahu apa lagi
Bagaimana aku pula...
aku aku aku serik
Jadi aku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit....Tolong tepi sikit

Kau semakin kejam Caraku pelan Lembut dan
Ku tak membantah Hanya mengalah Ku disuruh cuba
Ada pendirian sikit Tak boleh ke ha?
Kau ni lelaki banyak songeh ah ha?

Kau ada tahu kisah ke? Atau kau saja nak buruk sangka
Yang buruk sangka tu tolong simpan kata-kata sebelum terlebih belanja
Aku Alif erti yang pertama ....Tak salah dengarkan aku kata
Tak salah yang aku pernah cuba
Yang pernah gagal berdiri semula

Owhh Masa lalu... kelap kelip
Semakin sempit tepi sikit
Sebelum aku naik bingit....
sebelum darah aku naik
Dah bagus tu...awal awal ku pesan kau patah balik.....
wow
Kenapa muka ketat? apa kau minta peluk ? kita sudah dewasa...dewasa pun nak merajuk?
Ku sudah kata...kalau hidung tinggi tak lihat apa di bawah...
jadi kalau kau tersadung batu...padan muka, suka??

Aku tak sanggup tahan buat selamanya...yeah, sebaiknya aku mempunyai rencana
Dan aku sedia aku rela... menukarkan segalanya....dan aku sudah berubah iyeahhhh

Apa yg kau mahu semua kuberi . . . . .Apa yg kau mahu mahu apa lagi
Bagaimana aku pula...aku aku aku serik . . . . Jadi aku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit....Tolong tepi sikit


Sunday, December 21, 2014

persamaan antara cerita INITIAL D dengan WANGAN MIDNIGHT...


Fujiwara Takumi
- anak tunggal
- mak ayah bercerai
- pandu kereta lama (Toyota Corolla AE86 Trueno)
- hantar taufu setiap hari sejak sekolah menengah
- berlumba di jalan bukit (touge)

Takashi Ryosuke
- anak orang kaya
- seorang doktor (keluarga memiliki hospital sendiri)
- memandu Mazda RX-7 FC



Asakura Akio
- anak tunggal
- mak ayah bercerai
- pandu kereta lama (Nissan Z Fairlady S30)
- berlumba di highway (wangan)

Shima Tatsuya
- seorang doktor (pakar bedah)
- memandu Porche 911


** ade benda yang sama kan?? hehehehe... =p

Monday, November 17, 2014

instagram


Instagram

klik pada lambang IG di atas untuk mengikuti saya....
hahaha..
aku pun dah terjebak dengan benda alah nie...

IG: afdhal.D.ace
wechat: afdhal_ace
FB: facebook.com/afdhalluddin
whatsapp / telegram: 0123308837


Thursday, November 13, 2014

mari ramai-ramai suka muka surat berkenaan...

like page berkenaan... terima kasih...

https://www.facebook.com/protonsatriacrewclub

https://www.facebook.com/…/Cyborg-Revoluti…/216031761771120…

https://www.facebook.com/xtunedsatriamalaysia?fref=ts

https://www.facebook.com/SRAutoWorkshop?fref=ts

https://www.facebook.com/MalaysiaTougeNetwork?fref=ts

Saturday, November 8, 2014

Tuesday, October 28, 2014

laman sosial...

laman sosial popular suatu ketika dahulu:

blogger kira masih bertahan sampai sekarang...

friendster sampai dah tutup... kenangan, banyak gambau aku dalam tu tak sempat nak ambil balik...

myspace ini dulu memang popular sebelum zaman facebook... tempat usha awek... hahaha...
kalau ada band senang nak promosikan lagu, muat naik lagu semua dalam tu... huhuhu...


yahoo! messenger ni kalau log in sekarang mampus nak tengok orang ditalian pakai aplikasi nie lagi... semua fungsi facebook dah ambil... huhuhu...


youtube nie tempat tengok video... memang aplikasi masih bertahan hingga kini...

laman sosial yang popular masa kini:


facebook... siapa yang tak pakai benda nie sekarang macam pelik... mak aku pun ada 1 akaun facebook... memakai idea mypace, friendster dan YM sehingga mereka jadi sunyi sepi facebook menjadi jauh ke depan...


foursquare... aplikasi yang boleh memberi tahu dengan tepat di mana kita berada... tapi hati-hati menggunakan aplikasi ini terutamanya perempuan... anda mungkin menjadi sasaran... budak-budak kereta pun sama... huhuhu...


instagram... yang aku tahu aplikasi ni boleh muat naik gambau korang kat dalam tu... aku tak boleh nak komen lebih-lebih sebab aku tak pakai aplikasi nie...


skype... software nie pun ada dalam facebook... kalau tidak mampus aku tak tahu benda alah nie...


telegram... aplikasi yang lebih kurang sama dengan whatsapp... sangat sesuai untuk digunakan berbual dalam kumpulan sebab boleh memuatkan sehingga 250 orang dalam suatu ruang sembang dan aplikasi ini sangat ringan...

twitter... kemas kini status dan info-info dengan mudah... sangat sesuai digunakan dengan telefon blackberry (tapi siapa pakai blackberry sekarang) hehehe...


wechat... fungsi sama macam whatsapp dan telegram cuma lebihnya boleh "look around" hahaha... usha awek dan mengorat lebih mudah... hahahaha...

whatsapp... aplikasi yang sangat mudah digunakan walaupun dah macam-macam aplikasi keluar dia masih bertahan... berbual dalam kumpulan cuma 50 orang sahaja... kalau berbual kumpulan whatsapp kalah dengan telegram...

aplikasi lain lagi:



dan banyak lagi laman sosial lain... huhuhu...


zaman canggih macam mana pun... cara lama masih berguna dan lagi seronok digunakan...
terpulanglah pada anda nak guna yang mana... telefon anda... tab anda... laptop anda... nak buat ape... buatlah...
huhuhu...

sekian...


Wednesday, July 16, 2014

perkara paling mengjengkelkan...

Pertama

Syarat personal loan / card credit:
Gaji 2k keatas
Tidak blacklist (ctos / ccris)
Komitment x lebih 60%

* dan kemudian ada yang bertanya:
gaji kurang 2k boleh ke??
kalo blacklist boleh ke??

** haih... nak kate tak reti membaca... sekolah dah tinggi... astaghfirullahalazim... aduh....


Kedua

 hubungi saya afdhal 0123308837 (call/sms/whatsapp)

*ade pulak yang tanya:
bro mesej peribadi nombor telefon....

**penat aku taip no telefon tu untuk apa?? ya allah...


Ketiga

- bro pasti lulus ke pinjaman ini?
- bro boleh ejas tak?
- ini along ke?

* kalau macam itu baik bank tak payah buat syarat... sesiapa saja layak memohon...



Keempat

aku ade duit tapi aku blacklist...

*kalau betul kau ade duit kau tak kan blacklist... siapa nak percaya cerita mitos tu??



Kelima

- Kalau blacklist tak boleh mohon baik tak payah post kat FB...

*sekarang zaman sudah maju... otak kau dah ke belakang sangat ke apa??? bangang...



Keenam

call aku masa tengah berbuka / tengah malam / waktu-waktu yang tidak sepatutnya....

*helo aku juga perlukan masa tak kan itu pun tak boleh nak hormat....


Ketujuh

hanya berkongsi bukan ingin membuka aib...

**aku paling tak suka perkataan macam itu... kalau betul niat tak nak aibkan... anda semua tak akan post atau repost benda alah tu semua... tanggung pulak dosa kering masa puasa... sia-sia puasa...


p/s:
aku pun bukannya baik sangat... ada juga buat salah.... manusia alpa sering membuat dosa...

sekian...

promosi pinjaman peribadi (1 kan hutang dari bank lain kepada 1 bank sahaja)...

Assalamualaikum wbt...

kepada mereka yang mempunyai hutang dengan bank seperti pinjaman peribadi dan kad kredit...
berita baik untuk anda...

satukan hutang-hutang anda dan bayar dengan 1 bank sahaja...
dalam masa 5 tahun dengan kadar faedah 7.5% setahun...

Pinjaman peribadi biasa dengan kadar 12% setahun dan mendapat rebat 20%

Pinjaman untuk mereka yang berniaga sendiri juga disediakan dengan kadar faedah hanya 9.9% setahun...

Syarat personal loan / card credit:
Gaji 2k keatas
Tidak blacklist (ctos / ccris)
Komitment x lebih 60%

Syarat bagi pinjaman perniagaan:
Tempoh perniagaan 3 tahun atau lebih...
Pemilik tidak blacklist (ctos / ccris)...
Mempunyai current account perniagaan...

hubungi saya afdhal 0123308837 (call/sms/whatsapp)


**saya juga menguruskan pinjaman kereta dan kad kredit...

Monday, June 30, 2014

Tip Penjagaan Kotak Gear Automatik


  1.  Periksa tahap dan kondisi Automatic Transmission Fluid (ATF) dengan kerap. Pastikan ia berada pada tahap yang sepatutnya. Kekurangan ATF dalam sistem akan menyebabkan kotak gear anda rosak dengan cepat. Jika didapati keadaan ATF tersebut sudah kotor dan kehitaman, anda disarankan untuk menukarnya walaupun belum sampai tempoh masa yang sebenar. Rujuk buku manual pemandu yang dibekalkan untuk cara-cara memeriksa ATF dengan betul dan pemilihan ATF yang  sesuai untuk kereta anda 
  2. Periksa juga sistem penyejukan enjin dengan kerap. Ini kerana ATF ada laluannya tersendiri pada radiator untuk mengekalkan suhu bekerjanya. Dikhuatiri jika ada kebocoran pada laluan ini dan menyebabkan air dan coolant daripada sistem penyejukan menyelinap masuk ke kotak gear. 
  3. Periksa pada tempat letak kereta anda di rumah, pastikan tiada ATF yang meleleh ke permukaan tempat letak kereta tersebut. Jika ada, hantar segera kereta anda ke pusat servis bertauliah untuk mengesan kebocoran tersebut. 
  4. Jika kereta anda dilengkapi dengan paddle shift, elakkan daripada memperlahankan kereta dengan engine braking iaitu dengan hanya menurunkan gear tanpa menggunakan brek. Jika anda melakukannya dengan kerap, ia akan mempercepatkan kehausan pada lapisan klac dan band di dalam kotak gear anda. 
  5. Jangan biarkan kereta diletakkan dengan hanya menggunakan posisi ‘D’. tanpa menggunakan brek tangan. Ini kerana ia akan memberikan tekanan yang lebih pada parking sprag rod di dalam kotak gear dan mungkin boleh menyebabkan ia boleh patah. 
  6. Setelah anda mengundur, pastikan kereta berhenti sepenuhnya sebelum menukar gear ke posisi ‘D’. Ini juga akan melambatkan proses kehausan pada lapisan klac-klac dalam kotak gear anda. 
  7. Jika kereta anda perlu ditunda, jangan dibiarkan tayar yang dipacu kotak gear berada pada permukaan jalan. Maksudnya, jika kereta anda pacuan hadapan, tunda kereta dari bahagian hadapan dan biar tayar belakang yang menyentuh permukaan belakang. Jika kereta anda adalah pacuan empat roda, adalah dinasihatkan agar menggunakan perkhidmatan trak tunda jenis ‘flat bed’ yang boleh mengangkat terus kereta anda ke atas trak. 
  8. Jika anda terperangkap di dalam lecak, elakkan untuk mencuba keluar dengan memandu sendiri. Ini akan menyebabkan kepanasan melampau pada kotak gear dan akan merosakkan kebanyakan komponen dalaman. 
  9. Ketika menghidupkan kereta pada waktu pagi dan sejuk, kelajuan pepura enjin akan sedikit tinggi untuk kerana rich mixture yang dibekalkan untuk enjin agar ia mudah hidup dan tidak mati ketika belum cukup panas. Kelajuan pepura yang tinggi ini dinamakan fast idle. Elakkan dari memandu ketika fast idle ini dan tunggu sehingga enjin betul-betul panas. Ini kerana ketika ini penukaran gear akan berlaku dengan lebih kasar serta ATF belum mencapai suhu bekerjanya dan boleh menyebabkan pelbagai kerosakan dalaman dalam tempoh jangka masa panjang. 
  10. Pastikan enjin kereta anda sentiasa berada pada tahap talaan yang sempurna. Ini kerana beberapa simptom talaan enjin yang tidak sempurna seperti ‘jerking’ adalah sama seperti simptom awalan kerosakan sistem transmisi automatik. Jika talaan enjin dijaga sempurna, simptom awal kerosakan kotak gear dapat dikesan dan mungkin dapat dicegah dari menjadi lebih teruk. 
sumber: http://automaskulin.karangkraf.com/tip/tip-penjagaan-kotak-gear-automatik-1.128119

Saturday, June 28, 2014

Doa selepas Tarawih yang menusuk kalbu...


Sila baca dengan teliti dan penuh syahdu. Di bawah doanya;
MUNAJAT RAMADHAN…

Ya Allah…ya Rahman…ya rahim…
Dalam dakapan Ramadhan yg suci ini, Dengan rasa rendah diri, Kami yg kerdil dan hina ini memohon doa dgn penuh pengharapan kpdMu ya Allah… semoga Engkau sudi mendengar permintaan kami, krn sesungguhnya Engkaulah Tuhan yg Maha Mendengar.

Ya Fattahu ya alim…
Ajarkanlah kami yg lemah ini utk melihat jln keluar dr semua masalah yg membelenggu kami, bukakanlah hijab kpd kami yg tak mampu melihat setiap kebaikan pd kejadian dan takdirmu. Ya Allah..takdirkanlah yg baik2 utk diri kami, Jgnlah kau menguji kami pd apa yg tidak mampu kami lalui.. Bukakanlah pintu2 rahmatMu utk kami ya Allah…

Ya Allah Rabbul Jalil….
Sejahterakanlah utk kami dgn kesihatan yg baik..supaya dgnnya kami dpt beribadah kpdMu. Ya Allah..ampunkanlah segala dosa kami, krn kami terlalu byk dosa kpdMu ya Allah…Kami lupa akan Engkau ketika sihat, kami ingat pdMu bila ditimpa sakit, Kami lupa kdpMu ketika senang, kami ingat pdMu bila dtg kesusahan. Kami lupa kpdMu disaat kami gembira, Kami ingat kpdMu ketika sedih dan kecewa, Kami habiskan usia muda dgn keseronokan dunia, kami mula mengingatiMu tika usia sdh tua, ..justeru ya Allah...ampunilah semua dosa kami..berilah kekuatan kpd kami utk melawan hawa nafsu dan dunia yg sentiasa mlalaikan kami drp mengingatimu ya Allah…

Ya Allah…ya Rahman..ya Rahim…
Ampunkanlah dosa kedua ibubapa kami,. setiap titik susu ibu yg mgalir dlm diri kami...kau gantilah dgn kebajikan utknya yg boleh mbawanya ke syurgaMu ya Allah...ya Rahman...pd setiap keringat yg mngalir pd tubuh ayah kami dlm mcari rezki kpd kluarga kami...kau gantikanlah dgn keampunan yg mbawa ke syurgaMu ya Allah. Sesungguhnya pengorbanan mereka tdk akan mampu kami membalasnya. Bahkan terkadang mereka hidup dlm kesusahan dan kesempitan, sdgkan kami berada dlm kesenangan dan kemewahan...Justeru kurniakanlah kpd kedua ibubapa kami tempat yg istimewa d syurgaMu ya Allah…..

Ya Allah….
Kami juga memohon ampun utk kaum kerabat kami, sahabat2 kami dan guru2 kami yg terlebih dahulu pergi meninggalkan kami kealam barzakh…golongkanlah mereka dlm org2 kau redhai…apabila tiba pula giliran kami menuju barzakhMU..maka Kau ambillah kami dlm keadaan yg baik2…dlm keampunan dan rahmatMu ya Allah…

Ya Allah ya azizz…
Kurniakanlah kpd kami jiwa yg tenang dan tenteram…hiasilah hati kami dgn sifat syukur, redha, sabar, ikhlas, amanah dan bertanggungjawab…Kau jauhkanlah drp kami sifat ujub, riak,takabbur, fitnah, mengadu domba, sangka buruk dan khianah.

Ya Rashid…ya rahman…ya Rahim..
Jika ada diklgan kami mereka yg diuji dgn kesusahan, maka kau bantulah mereka, permudahkanlah urusan mereka, jika ada d klgn kami mereka yg bersedih hati, berikanlah ketenangan dan jln kluar kpd mereka, jika ada d klgn kami sdg berhajat dgn keperluannya, maka tunaikanlah hajat mereka, dan cukupkanlah keperluan mereka, jika ada d klgn kami mereka yg diuji dengan sakit, maka kau sembuhkanlah mereka ya Allah…agar dapat beribadah bsama kami. Jika ada dklgn kami mereka yg derhaka kpd ibubapa atau terkurang dlm melayani mereka, maka kau ampunilah mereka, jdkanlah kami anak2 yg taat dan berbakti..sesungguhnya Engkaulah tuhan yg maha mendengar dan mengasihi…

Ya Allah ya malikal mulk…
Ya Razak..ya fattahu ya alim…
Kurniakan kpd kami rezeki yg halal lg dberkati. dan jdkanlah dgn rezeki itu kami semakin dekat dgnMu..sebaliknya, jgnlah kau jdkan kami drp gol yg lupa diri setelah mndapat kurniaannMu.

Ya Allah….
Bantukanlah kami dlm menjalankan urusan agama kami, Elokkanlah urusan dunia kami, yg padanya tempat kami mencari kehidupan, Elokkanlah urusan akhirat kami, yg padanya tempat kami akan kembali utk selama2nya.. jdkanlah kehidupan kami ini sebagai tambahan segala kebaikan kpd kami, dan jadikanlah kematian sebagai ketenangan kpd kami dr segala kejahatan, Sesungguhnya kami ingin kembali kpdMu dgn jiwa yg tenang….

Ya Allah ya zal jalali wal ikram…
Ya Allah….Jgnlah kau jdkan ramadhan ini sbg yg terakhir buat kami, temukanlah kami dgn Ramadhan yg akn dtg…
Tapi, Andai ini Ramadhan terakhir buat kami, jdkankanlah puasa kami sbg puasa yg Kau rahmati, jdkanlah ramadhan ini paling bererti, penuh dgn cahaya iman, menerangi kegelapan hati kami menuju redha serta kasih sayangmu ya Allah…jdkanlah ramadhan ini sebagai penghapus dosa2 kami.. Ya Allah…temukanlah kami dgn lailatul qadr…pilihlah kami dikalangan hambaMu yg dpt beramal d mlm al-Qadr….Ya Allah..terimalah amalan kami..terimalah taubah kami..ampunkanlah segala dosa kami...amankanlah kehidupan kami disana nanti yg kekal abadi…kurniakanlah kpd kami syurgamu yg maha luas nikmatnya…

Wednesday, June 11, 2014

lebuhraya utara selatan...

INFO:
Jika memandu di lebuhraya, kita selalu terserempak dengan objek2 yang menghalang perjalanan kita seperti serpihan tayar, bumper, besi, batu, kayu dan lain2 lagi. Jika kita terlanggar dan kenderaan kita mengalami kerosakan, tahukah anda kita boleh claim dengan pihak PLUS? Ini adalah kerana kenderaan yang melalui Lebuhraya telah di insuranskan. Caranya mudah sahaja, ikuti langkah2 di bawah:

1. Hubungi Plus Ronda 1800 88 00 00 (ada di belakang kad touch n go atau tiket transit)

2. Bgtau lokasi kemalangan dan kemalangan di sebabkan halangan tersebut, pastikan KM berapa dan arah ke mana.

3. Jika kenderaan anda masih boleh bergerak keluar di mana2 plaza tol yg berhampiran. Pastikan resit diambil. Kalo touch n go atau smart tag kena print dr website Plus.

4. Sila buat laporan di kaunter plaza toll. Kemudian pihak plus akan pastikan benar kejadian tersebut dan pihak Plus akan ambik gambar bukti kenderaan anda.

5. Buat laporan di balai trafik yg berhampiran atau di kawasan tersebut.

6. Kemukan claim kepada Plus berserta laporan polis dan gambar kenderaan anda sebelum baiki dan selepas baiki. Walaupun anda claim insurans kenderaan atau guna duit sendiri. Ada lah nanti borang akan di isi di sana.

7. Plus akan membayar ganti rugi kepada anda dalam masa 14 hari dari tarikh kita kemukan report polis dan gambar.

Moga bermanfaat.

Sunday, June 8, 2014

Tuesday, June 3, 2014

enjin proton satria GTi...

The Satria GTi 16v is a front wheel drive hatchback car with a front mounted engine, from Proton.

The 4 cylinder, double overhead camshaft naturally aspirated engine has 4 valves per cylinder and a volume of 1.8 litres.

This unit musters power and torque figures of 138 bhp (140 PS/103 kW) at 6000 rpm and 164 Nm (121 lbft/16.7 kgm) at 5500 rpm respectively.

The engine delivers its power through to the wheels by means of a 5 speed manual transmission.

The claimed weight at the kerb is 1115 kg.

It is said to be able to manage a maxiumum speed of 210 km/h (130 mph).


Monday, May 26, 2014

mari menderma...

Assalamualaikum w.b.t,

TT AMAL X-TUNED KL REGION UNTUK ADIK AIMAN YG MEMERLUKAN SUMBANGAN UNTUK MEMBIYAYAI KOS PERUBATAN PENYAKIT BELIAU.
*terbuka untuk smua region yg berada di kl.
*LOKASI: kdai minum hkl
*TARIKH: 30/5/2014 jumaat
*MASA: 11 malam
*ahli KL REGION TAKE NOTED. (MESTI HADIR)
*TURUT MNJEMPUT: SATRIA CREW CLUB

Saya wakil dari Kelab Kereta X-Tuned Satria Malaysia (Melaka Region) ingin memohon bantuan dari anda untuk sama-sama kita membantu Adik Haziq Aiman Bin Hidayat yang mengidap penyakit Kanser Kelenjar (Limforma) tahap ke-4. Adik Aiman berusia 3 tahun yang sedang menanggung kesakitan ini terpaksa berhenti meneruskan rawatan kerana tidak mampu untuk menanggung kos rawatan tersebut. Adik Aiman yang merupakan anak ke-3 daripada 6 beradik dikatakan mengidap penyakit tersebut sejak bulan November 2013 lagi. Adik Aiman yang dulunya seorang yang aktif dan lincah kini hanya mampu terlantar dan menahan kesakitan sahaja.
Lawatan Crew kami ke rumah Adik Aiman di Kampung Bukit Gedong, Melaka petang semalam bertambah pilu dan hiba apabila terdengar Adik Aiman meraung kesakitan kerana tumor yang membengkak itu bergesel dengan anggota badan yang lain. Hanya Allah sahaja yang tahu keperitan yang di alami oleh Adik Aiman.
Saya dengan rendah hati memohon kepada sesiapa sahaja yang ingin menghulurkan bantuan kepada Adik Aiman, bolehlah berhubung terus dengan kami di talian berikut. Bantuan yang dihulurkan akan kami pecahkan kepada 2 bahagian. Yang pertama dalam bentuk makanan, pampers serta keperluan Adik Aiman dan yang kedua dalan bentuk wang tunai. Wang tunai ini akan diberikan terus kepada bapa Adik Aiman untuk perbelanjaan rawatan. Bantuan dari anda amatlah diharapkan bagi meringankan bebanan yang ditanggung oleh keluarga Adik Aiman. Kerjasama dari anda kami ucapkan jutaan terima kasih. Hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya, amin..
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:-
Leader:
Nazrin Bin Mustafah (Boy Oraphan)
What's App: 014-2317837
2nd Leader:
Mohamad Zurimi Bin Mhd Halil (Zurimi Ida Melaka Region)
What's App: 011-12279007
Setiausaha:
Mohd Haszairy Bin Asri (Ajat X-tuned)
What's App: 018-7906065
Bapa Adik Aiman:
Yart Diskang
What's App: 0126531679 / 01112846739

Jualan amal X-Tuned N9R utk adik haziq aiman..RM 5.00 setiap helai baju akan disalurkan ke tabung derma..semoga bantuan dari anda meringankan bebanan yang ditanggung oleh keluarga Adik Aiman. Kerjasama dari anda kami ucapkan jutaan terima kasih. Hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya, amin..
kepada Allah S.W.T. kami berserah..

Sunday, May 25, 2014

Bila kita sayang pada seseorang... (komen)

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita tunggu dia lama pun tak mengapa...

Tapi bila dia tunggu kita? Dia marah-marah...

Hati berkata "ala, adatlah ada yang menunggu dan ditunggu"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita tidak tidur pun tidak mengapa melayankan si dia yang kebosanan...

Tapi bila kita bosan ada dia layan kita?

Hati berkata "tak mengapa mungkin dia sibuk"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita gaduh dengan dia, kita diam saja...

Tapi dia heboh 1 dunia...

Hati berkata "tak apa dia tekanan tu"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita telefon nak cakap dengan dia...

Tapi dia bagi telefon pada orang lain atau matikan...

Bila jadi sebegitu hati masih tabah dan sabar...

Hati berkata "tak mengapa, layan saja, kawan dia, kawan kita juga"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita bercerita dengan dia, berborak dengan tunggul lagi baik...

Tapi bila dia bercerita dengan kita...

Kita dengar, sepatah-sepatah kita kena ingat... kalau tak ingat kita yang kena marah...

Hati berkata "tak apa sayang katakan…"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita dan dia lapar...

Tapi kita bagi semua roti kita pada dia...

Hati berkata "ala jagalah hati dia, kesian dia…."

Bila kita sayang pada seseorang...

Kiter sanggup bagi dia reha bila dia letih...

Tapi bila kita letih, dia suruh juga kita layan dia bila dia bosan...

Adil ke? Hati berkata "ala bukan selalu pun.."

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita jadi macam orang gila dengar dia sakit...

Tapi bila kita sakit...

Dia siap keluar dengan kawan-kawan dia meraikan hari kesakitan kita...

Hati berkata "ala tak apa tak kan dia nak berkepit dengan kita 24 jam"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita tak pernah pentingkan diri sndri...

Tapi dia hipokrit tahap gaban...

Hati berkata "itulah diri dia yang sebenar... kita kene terima dia seadanya..."

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita sayang nak tinggalkan dia...

Tapi dia taki tahu kita berdepan dengan maut...

Walaupun kita sakit, dia kata pada kita, sakit sikit-sikit saja, jangan nak merungut...

Hati berkata "bagaimanalah keadaan dia bila kita sudah tiada... mesti dia seronok..."

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita tak sanggup melihat dia derita...

Tapi dia tak pernah hargai diri kita...

Hati berkata "tahu tak bertapa kita sayangkan dia?"

Bila kita sayang pada seseorang...

Kita sanggup tinggalkan dia selama-lamanya untuk dia bahagia...

Tapi adakah dia tahu pengorbanan kiter?

Hati berkata "tak mengapa janji dia bahagia"

Dan……

Bila kita dah tinggalkan dia...

Dia datang ziarah pusara kita...

Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mengata kita...

Dia mintak maaf sebab pernah buat kita tunggu dia...

Dia mintak maaf sebab pernah paksa kita layan dia ketika bosan...

Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dunia salah kita...

Dia mintak maaf sebab tak pernah hiraukn panggilan telefon kita...

Dia mintak maaf sebab tak pernah dengar luahan hati kita...

Dia mintak maaf sebab pernah buat kita kelaparan sebab dia...

Dia mintak maaf sebab pernah ganggu waktu rehat kita...

Dia mintak maaf sebab tak pernah hiraukn sakit kita...

Dia mintak maaf sebab selalu pentingkan diri dia sendiri...

Dia mintak maaf sebab tak pernah tengok penderitaan diri ini...

NAMUN SEMUANYA TELAH TERLAMBAT....

HARGAILAH ORANG YANG KITA SAYANG.....


komen aku mengenai luahan hati di atas:

  1. lelaki / perempuan ini SANGAT BERKIRA... jika benar kau sayang... kau tak akan sebut apa yang dah kau buat...orang yang ikhlas bila menderma "tangan kanan memberi tangan kiri tak akan nampak apa yang kita bagi"
  2. lagi satu... jangan jadi BODOH... begitu banyak orang lebih baik dari beliau... jadi tinggalkan dia cari lain sahaja... memang benar hati dah sayang... tapi kita hidup hanya sekali.... hidup bukan untuk menderita... tapi kita mahu hidup bahagia...
  3. aku pernah kena semua benda di atas... jadi aku bercakap atas pengalaman... macam bercinta bertepuk sebelah tangan...

ada lagu yang bersesuaian dengan keadaan di atas antaranya:



Alangkah sedihnya hati ku
Duka meliputi kalbu ku
Kekasih di hati sudah jemu pada ku
Tapi tetap ku tunggu

Kekasih yang lain di temu
Hati ku berdarah dan pilu
Namun tetap ku merayu pada mu kasih ku
Kembalilah pada ku

Duhai kekasih ku rindu pada mu
Jangan kau niaya aku
(Cinta ku kasihanlah)

Tapi tak mengapa ku derita
Nanti tiba masa kan kau rasa
Betapa hebatnya hati luka kecewa
Gagal dalam bercinta

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2008/09/lirik-tak-mengapa-ve-ft-dato-arahman.html#ixzz32iRfL6aX


Sebelum ku kenali mu hidupku cukup dgn suka duka
Tak penah ku sangka semuanya akan berubah
Dikau bagaikan cahaya bagi jiwaku ini
Tak mungkin ku lupakan kata mu kan sentiasa disisi
Bagaikan satu kisah cinta kita berdua kemana asyik berpegangan tangan

Orang lain dilupakan
Apa terjadi diriku ini masih tegar hati dilukai setelah janji ditunaikan
Tiap kali ku fikir tiada guna bersedih
Rakan-rakan katakan buang masa ku cintai
Dikau puncak hatiku tiada baik darimu tiada langsung yang benar dari ungkapan bibirmu

Kenapa harusku bercinta
Kenapa ku begini
Kenapa harus ku tahu semua
Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku percaya
Kenapa aku diperbodohkan kasih...

Tak mungkin ku lupakan
Kali pertama bersua tak sangka
Tikaman menjadi pedih yang di dalami jiwa..oww
Siang malam termenung sedih bebankan hati
Tak pernah ku ingat ku boleh dilukai begini
Namun ku cakap hatiku tuk melupakan mu ku tahu bukan begitu Come on!
Masa berlalu jiwa dan ragaku katakn pada pendengarku [sudahlah]
Selamat tinggal oh kasih
Janganlah iri hati
Kehidupan kan bermula bila terbitnya mentari

Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku percaya
Kenapa harus ku diperbodohkan
Kenapa harus ku merayu
Kenapa ku percaya
Kenapa harus ku dikecewakan..kasihh...oohhhhhh

Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku percaya
Kenapa harus ku diperbodohkan
Kenapa harus ku merayu
Kenapa ku bercinta
Kenapa harus ku pegang janjimu

Sekian lama telah ku simpan rasa ini dihatiku
Baru kini ku berani tuk menyatakan oh gadis
Dikau bijak segala kepedihan di hatiku
Tak ingin lagi ku lihat wajah mu di hadapan ku

Sekian lama telah ku simpan rasa ini dihatiku
Baru kini ku berani tuk menyatakan oh gadis
Dikau bijak segala kepedihan di hatiku
Tak ingin lagi ku lihat wajah mu di hadapan ku

Sayang...telah kau mempermainkan hatiku
Telah ku buatkan segalanya..telah ku janjikan segalanya
Namun kau..terlalu memperdayakan ku
Takkan ku merayu sayang...tak ingin aku membuat mcm ini lagi

I just cant get witchu rite now

Kenapa harus ku merayu
Uh..kenapa harus ku bercinta..
Yeahh...pergilahh sayang...[kenapa]


Andai Kau Tahu Sengasaranya Aku
Berlagu Sedih Menanti cintaku

Andai Ia Tahu Betapanya Aku
Menunggu Mati Hadirlah Kasiku

Kerna Dia
Cinta Dia
Sungguh Aku Juga menyintai Dia
Namun Tak Terbalas Kasihku

Patah Seribu Hatiku
Tuhan Genggamlah Jiwaku
Tiada Dayaku Menahan Sebak Menusuk Kalbu
Andai Ia Tahu Laraku

Merintih Benakku
Menangisku 
Tak Terpejam Mata Di Dalam Lenaku

Ingin Ku Meraja Mimpi Mimpinya
Jiwamu Hatimu Tiada Diriku

Kerna Dia
Cinta Dia
Sungguh Aku Juga Cintai Dia
Namun Tak Terbalas Kasihku

Kerna Dia
Cinta Dia Sungguhku juga Cinta Dia
Namun Tak Terbalas Kasihku 
Hanya Untukmu



Wednesday, May 21, 2014

Proton Satria GTi...

maksud GTi : A Grand Tourer Injection (from Italian Gran Turismo Iniezione) - almost always abbreviated to GTI or GTi - is a fuel-injection car model variant. Traditionally used for Grand Tourer cars, the term is now applied to various hot hatchbacks, even though they do not have the luxury traditionally associated with Grand Tourers.

The 1961 Maserati 3500 GTI is the first car to use the GTI name that was later made famous by the 1976 Volkswagen Golf GTI.


Tuesday, May 20, 2014

akaun palsu...

assalamualaikum wbt...

topik hari ini ialah:

akaun palsu.. apakah pandangan anda atas perkara ini??

huhuhu...

memang tak boleh blah kan??

tapi itulah perkara yang banyak terjadi sekarang...

apa masalah mereka ini pun kita tak tahu...

mengapa? kenapa? mereka lakukan perkara ini?

hmmm... entah lah....


honda ek9...

EK9 Honda Civic Type Rx
SPECIFICATIONS

Model Type: GF-EK9
Transmission: 5MT
Layout: FF
Seating Capacity: 4

Dimensions & Weight

Length / Width / Height (mm): 4185 / 1695 / 1360
Wheelbase (mm): 2620
Tread Front/Rear (mm): 1480 / 1480
Indoorsize Length/Width/Height (mm): 1695 / 1390 / 1115
Weight (Kg): 1090
Minimum Ground Clearance (mm): 135

Engine

Engine type: B16B
Engine: Watercooled IL4 DOHC VTEC
Displacement (cc): 1595
Bore x Stroke (mm): 81.0 x 77.4
Compression Ratio: 10.8
Fuel System: PGM-FI
Horsepower (PS/rpm): 185/8200
Torque (Kgm/rpm): 16.3/7500

Drivetrain

Gear Ratio: 5MT
1st: 3.230
2nd: 2.105
3rd: 1.458
4th: 1.107
5th: 0.848
Reverse: 3.000
Final Gear Ratio: 4.400

Suspension

Front/Rear: Double Wishbone / Double Wishbone
Brake Front/Rear: Ventilated Discs / Discs
Tire Front: 195/55R15
Tire Rear: 195/55R15
Fuel Capacity (liter): 45.0

Main Equipment

Driver SRS air bag system
Passenger SRS air bag system
ABS
Side door beam
Power steering
Carbon style meter panel
MOMO leather wrapped SRS steering wheel 368mm
Titanium shift knob
Air conditioning
Power window
Power door lock system
Key less entry system
Aluminum sports pedals
Red floor mats
RECARO seats
AM/FM radio with CD player
Front under spoiler
Rear under spoiler
Rear spoiler
Type-R exclusive emblem
Electric door mirrors
Alloy wheels 15 x 6.0
UV cut glass
Privacy glass
Red engine head cover
Aluminum radiator
Helical LSD
Strut tower bar


Friday, May 16, 2014

school of rock reunion...

assalamualaikum wbt...

aku rase pengarah cerita "school of rock" kene buat kesinambungan la....

university of rock mungkin...

sebab cerita dia nie banyak beri pengaruh kepada band-band yang wujud sekitar tahun 2003 sehingga sekarang (mungkin)...

sape macam tak terkejut tengok gaye jack black buat persembahan....

terbaik toq...

huhuhu...

rock n roll bebeh....





Saturday, May 10, 2014

Friday, May 9, 2014

biarkan ia pergi...

lagu ini sangat fenomena skang....


Let it go, let it go
Can't hold it back anymore
Let it go, Let it go
Turn my back and slam the door

The snow glows white on the mountain tonight
Not a footprint to be seen
A kingdom of isolation, and it looks like I'm the queen
The wind is howling like this swirling storm inside
Couldn't keep it in
Heaven knows I tried

Don't let them in, don't let them see
Be the good girl you always had to be
Conceal, don't feel, don't let them know
Well now they know

Let it go, let it go
Can't hold it back anymore
Let it go, let it go
Turn my back and slam the door
And here I stand
And here I'll stay
Let it go, let it go
The cold never bothered me anyway

It's funny how some distance makes everything seem small
And the fears that once controlled me can't get to me at all
Up here in the cold thin air I finally can breathe
I know I left a life behind but I'm too relieved to grieve

Let it go, Let it go
Can't hold it back anymore
Let it go, Let it go,
Turn my back and slam the door
And here I stand
And here I'll stay
Let it go, let it go
The cold never bothered me anyway

Standing - frozen in the life I've chosen
You won't find me, the past is so behind me
Buried in the snow

Let it go, let it go
Can't hold it back anymore
Let it go, let it go,
Turn my back and slam the door
And here I stand
And here I'll stay
Let it go, let it go
The cold never bothered me anyway...
(let the music go on)
let it go, let it go
Let it go, let it go

lagu nie siap ade dalam versi pelbagai bahasa lagi...


 (en) The snow glows white on the mountain tonight, not a footprint to be seen
 (fr) Un royaume de solitude, ma place est là pour toujours
 (de) Der Wind, er heult so wie der Sturm ganz tief in mir
 (nl) Het werd mij te veel, hoe ik mijn best ook deed
 (zh) 别让他们进来看见,做好女孩,就像妳的从前
Swedish (sv) Visa ingenting, vad du än gör, allt är förstört!
 (ja) ありのままの姿見せるのよ
 (es) Libre soy, libre soy, ¡libertad sin vuelta atrás!
Polish (Polski) (PL-pl) Wszystkim wbrew na ten gest mnie stać
 (hu) Jöjjön száz orkán, és közben a szívemen ül a jég
 (es-ES) Desde la distancia, ¡qué pequeño todo es!
 (ca) I les pors que em dominaven per sempre han fugit
 (it) Non è un difetto, è una virtù e non la fermerò mai più
 (ko) 내맘대로 자유롭게 살래!
 (sr) Сад је крај, сад је крај На крилима ветра сам
 (yue.Hant) 誰亦要隨心講, 忘掉昨天悲歌
 (pt) Estou aqui, e vou ficar! Venha a tempestade!
 (ms) Kuasaku buat hidup bercelaru
 (ru) Подвластны мне мороз и лёд, ну что за дивный дар
Danish (da) Og som krystaller står en tanke ganske klar
 (bg) Ще спра да бъда аз на миналото плен
Norwegian (no) La den gå, la den gå, jeg skal stige lik solen nå
 (th) ปล่อยออกมา เลิกซ่อนเร้น เด็กดี ไม่เห็นมีค่า
 (fr-CA) Je suis là, comme je l'ai rêvé
 (nl-BE) En de storm raast door... De vrieskou, daar zat ik toch al niet mee

Sunday, May 4, 2014

power burst....

mazda RXZ atau FD3S bernadikan enjin 1.3 saje...
tapi disebabkan kereta ini menggunakan teknologi "rotary"...
jadi kuasa enjin boleh pegi sekali ganda yakni 2.6...
tidak hairan jika kereta ini semamangnya laju...
mari kita lihat teori dalam INITIAL D:

Saturday, April 26, 2014

jawapan bodoh....

I DONT ASK THE STUPID QUESTION....
BUT STILL I GOT THE SARCASTIC ANSWER...
CAN U BE STRAIGHT WITH ME???
CANT U??




Wednesday, April 23, 2014

senarai penipu...

Assalamualaikum wbt,
kecoh sekarang pasal senarai nama penipu secara talian (online)...
kita dah ada senara nama bukankah menyenangkan lagi pihak berkuasa buat kerja?
tapi mereka masih BEBAS?
benarkah senarai ini?
atau hanya sekadar mitos semata-mata...
tapi untuk selamat apa salahnya ambil langkah berjaga-jaga....


Ni senarai penipu online

PART 1
SENARAI NAMA DAN NO AKAUN PENIPU ONLINE

1. Ab Kadir Bin Md Suta - 1420029000072984 (MBB)
2. Abd Rahman - 08160095100525 (CIMB)
3. Abdul Aziz Harun - 162786121865 (Maybank)
4. Abdul Malik Ramli - 08851016276 (HLB)
5. Abdul Rahman Abdul Johari - 08270008758528 (CIMB)
6. Abdul Rahman Shenu - 05110024334522 (CIMB)
7. Abdul Rahman Shenu - 08013023285799 (Bank Islam)
8. Adahar Abu Samah - 162405075903 (Maybank)
9. Affiza Jelo - 111039128508 (Maybank)
10. Ag Binting Bin Pg Mat Salleh - 160184050070 (Maybank)
11. Ag Binting Bin Pg Mat Salleh - 1670020093984 (AmBank)
12. Agness Wong - 110078038883 (Maybank)
13. Agus Wahyudi - 164427369094 (Maybank)
14. Ahmad Faiz Bin Ahmad - 162106858224 (Maybank)
15. Ahmad Nizar Bin Mamat - 153083190773 (Maybank)
16. Ahmad Shukran Ramli - 0212002447652 (CIMB)
17. Ahmad Syakir Noor Hisham Yacob - 03030004363200 (CIMB)
18. Aiman Syazwan Bin Mohd Sabudin - 164137521553 (Maybank)
19. Aisnaina Binti Sulong - 06200016059528 (CIMB)
20. Amir Hayuddin Bin Zahari - 0109200084956 (EON Bank)
21. Amyzan Syafiqi - 0511741000033013 (BSN)
22. Amyzan Syafiqi - 155015277017 (Maybank)
23. Anis Syaffiqa - 12360016084522 (CIMB)
24. Appalanaidu A/L Grumoorthy - 101011258553 (Maybank)
25. Assa Asyema Mohd Sanusi - 111100244748528 (CIMB)
26. Assa Asyema Mohd Sanusi - 164856084378 (Maybank)
27. Atikah Binti Kasim - 14220086881525 (CIMB)
28. Awangku Azwan Bin Ehwan - 14270075111520 (CIMB)
29. Azita Binti Abdullah - 01205601002702 (Bank Islam)
30. Azree Bin Pattah Akhir - 162151671065 (Maybank)
31. Azri Bin Hasan - 162049702038 (Maybank)
32. Azrul Firdaus Yusoff - 12330092383527 (CIMB)
33. Azuan Shah Bin Samsul - 162106797453 (Maybank)
34. Chairul Anam Bin Iksan - 164799149288 (Maybank)
35. Chan Soon Loy - 112558097563 (Maybank)
36. Chan Wai Hoe - 4837671922 (Public Bank)
37. Cheong Hooi Seng - 114197205877 (Maybank)
38. Cheong Kean Seong - 112558066730 (Maybank)
39. Chew Sing Hui - 164717105368 (Maybank)
40. Chong Hse Mun - 4675622620 (Public Bank)
41. Chong Kah Vun - 11010300067719 (RHB Bank)
42. Chong Nai Tin @ Jeff - 4939241420 (Public Bank)
43. Choong Chan Wah - 14060547427529 (CIMB)
44. Chui Fui Lee - 155015263405 (Maybank)
45. Chung Ket Khen - 10040083403524 (CIMB)
46. Chung Ket Khen - 110161113607 (Maybank)
47. Cornelius Ak Henry @ Adam - 11130013884524 (CIMB)
48. Cornelius Ak Henry @ Adam - 1210341000010693 (BSN)
49. Cyril David Nyuak - 14220082278526 (CIMB)
50. Darussalam Bin Masrun - 162870006964 (Maybank)

PART 2
SENARAI NAMA DAN NO AKAUN PENIPU ONLINE

60. Faizat Binti Mat - 02050094125522 (CIMB)
61. Fatehah Fatin - 158024864635 (MBB)
62. Fauzi Bin Othman - 02039024362576 (BIB)
63. Fazli Bin Ismail - 08160001656208 (CIMB)
64. Fitriah binti Abdullah - 12030415693526 (CIMB)
65. Fong Kah Choon - 114209629061 (MBB)
66. FZ Mahligai Solution - 554110104837 (MBB)
67. Global E Toy Stations - 564182402222 (MBB)
68. Gurubaalan A/L Karup - 154044774737
69. Hairil Khan Bin Azali - 09010020756691 (BIB)
70. Hairul Izuan - 06160004475522 (CIMB)
71. Harman Bin Jantan - 151306666240 (MBB)
72. Harvinder Kaur a/p Kartar Singh - 12170004165205 (CIMB)
73. Hasmirzal Abdul Halim - 114085983806 (MBB)
74. Helmi Binti Hidir - 162900053908 (MBB)
75. Hirsham Baharuddin - 1230095399520 (CIMB)
76. Home Live Enterprise - 14580000120100 (CIMB)
77. Home Live Enterprise - 3176754221 (PBB)
78. Home Live Enterprise - 564454202325 (MBB)
79. Ikhlaq Mumtaz - 162218509923 (MBB)
80. Infiniti Network Trading - 07450001560053 (CIMB)
81. Infiniti Network Trading - 557326052831 (MBB)
82. Jeremy Tian Ee King - 1211229000389204 (BSN)
83. Jeremy Tian Ee King - 160090341880 (MBB)
84. Jeremy Tian Ee King - 4609762708 (PBB)
85. Kadir Maiden - No Akaun Bank: 10101701146832 (RHB)
86. Kalai Selvaan Visalingam - 00250352010 (HLB)
87. Kamarulzaman Bin Abd Rahim - 163028773403 (MBB)
88. Kamsarin Bin Hamdan - 158435018426 (MBB)
89. Kantha Ellapp - 507107512314 (MBB)
90. Kasturi Emas Global - 14250002590104 (CIMB)
91. Kasturi Emas Global - 564490412342 (MBB)
92. Kasturi Emas Global - 8600163951 (New CIMB)
93. Khairul Adzwan Bin Nasir - 112063130238 (MBB)
94. Komathi A/P John - 4731231227 (PBB)
95. Ku Mahdi Bin Ku Mahtar - 152017009708 (MBB)
96. Kumarasiinggam - 001138312025 (HSBC)
97. Lee Kok Tong - 164481023478 (MBB)
98. Leong Kok Hin - 4013158607 (PBB)
99. Levtech Marketing Advisory Resources - 12280007367053 (CIMB)
100. Li Zhia @ Lee Chi Soon - 112308078737 (MBB)

PART 3
SENARAI NAMA DAN NO AKAUN PENIPU ONLINE

101. Liew Chea Sern - 157223192445 (Maybank)
102. Lim Eng Leong - 04030089499524 (CIMB)
103. Lim Kee Yi - 114767067758 (Maybank)
104. Ma Kok Wei - 110096069134 (Maybank)
105. Ma Kok Wei - 4507313000 (Public Bank)
106. Madiana Binti Yusof - 12022921828526 (CIMB)
107. Mah Wai Kong - 114245010802 (Maybank)
108. Maria Asiah - 158136735078 (Maybank)
109. Mariana Binti Mohd Sazali - 161097042990 (Maybank)
110. Maxpro Consultant - 14220000663106 (CIMB)
111. Maxpro Consultant - 514123621972 (Maybank)
112. MB Success Trading - 12690000340108 (CIMB)
113. MB Success Trading - 3810515627 (Public Bank)
114. MB Success Trading - 512231360966 (Maybank)
115. Merlyn Binti Rodegelio - 10070002695201 (CIMB)
116. Merlyn Binti Rodegelio - 560054537268 (Maybank)
117. Mervin Edward Palmer a/l Georg - 0510041000168811 (BSN)
118. Mervin Edward Palmer a/l Georg - 4854250431 (Public Bank)
119. Mohamad Ashraf - 220493263881 (Bank Rakyat)
120. Mohamad Badrol Affendi Abd Shukor-158015162268 (Maybank)
121. Mohamad Badrol Affendi Abd Shukor - 7029783641 (CIMB)
122. Mohamad Fadzil Khairi - 162107048332 (Maybank)
123. Mohamad Fairul Bin Abu Bakar - 704991003 (CIMB)
124. Mohamad Faiz - 152023098237 (Maybank)
125. Mohamad Hafifi Izuddin - 151575036447 (Maybank)
126. Mohamad Haikal B Mohd Fauzi - 06040005150205 (CIMB)
127. Mohamad Iswandy Putera - 08200003451525 (CIMB)
128. Mohamad Radzihan Bin Rolly - 06010762150520 (CIMB)
129. Mohamad Rizal - 164342219927 (Maybank)
130. Mohamad Roshar - 0220024141115 (AmBank)
131. Mohammad Shahzali Bin Mohd Said - 14710006646528 (CIMB)
132. Mohammad Tarmizi Abd Razak - 02080077433520 (CIMB)
133. Mohd Afiq Bin Jumain - 11121200187684 (CIMB)
134. Mohd Afizie Bin Kamarudin - 101543152825 (Maybank)
135. Mohd Afizie Bin Kamarudin - 4765631713 (Public Bank)
136. Mohd Amrul Affendy - 12051333792523 (CIMB)
137. Mohd Anisan Jusoh - 114013198037 (Maybank)
138. Mohd Dzulhafizzy - 156066126531 (Maybank)
139. Mohd Fadely Bin Yusoff - 164100297737 (Maybank)
140. Mohd Fadzil Bin June - 164445033387 (Maybank)
141. Mohd Faizal Bin Che Shaari - 12290006371201 (CIMB)
142. Mohd Faizal Bin Kamaruddin - 16816700002107 (RHB)
143. Mohd Faizul Mustapa - 162375662000 (Maybank)
144. Mohd Fakhri Mat Ghani - 153083259609 (Maybank)
145. Mohd Fazerin Bin Kamar - 220871148013 (Bank Rakyat)
146. Mohd Firdaus Bin Abdullah - 158024842498 (Maybank)
147. Mohd Firdaus Bin Khamis - 162209969828 (Maybank)
148. Mohd Hafiz Bin Awaludin - 162405088285 (Maybank)
149. Mohd Hafiz Hafiffi - 166010070122 (Maybank)
150. Mohd Hafizan Bin Rambli - 111039174581 (Maybank)
Hati2 dealing dengan orang2 nih...
Just Fwrd  je... 0392224113
0327884919
0327885051
0327884726
0327832399
0360875022
0360926443

Di atas adalah nombor telefon yang digunakan oleh penipu untuk hubungi mangsanya untuk memindahkan wang dalam akaun mereka ke akaun asing yang tidak dikenali.

Mereka akan gunakan taktik menyatakan akaun anda telah dibekukan oleh AMBANK,ALLIANCE BANK DAN JUGA BANK NEGARA MALAYSIA, taktik ini akan membuatkan anda panik. Semua ini berlaku kerana mangsa merasa bimbang akan kehilangan wang.

Jangan jadi mangsa mereka, Bertindak bijak dan berwaspada dengan pelbagai cara mereka menipu. Panjangkan kepada rakan dan saudara mara anda.

antara 3 wanita... hahaha...

Amin ialah seorang engineer. dia nak kahwin. Tapi dia dlm dilema kerana terpaksa pilih 1 drpd 3 org wanita yg dicintainya. siapa yg paling sempurna untuk jadi bakal isterinya. Maka Amin pun buat satu strategi. dia beri setiap seorang wanita tersebut wang sbnyk RM10,000 seorang & tengok apa yg mereka akan buat dgn duit tersebut.

Wanita pertama membuat total-makeover. Dia pergi ke salon kecantikan, set rambut, buat facial treatment. Kemudian pergi pula ke pusat perapian terperinci untuk mencantikkan lagi bodynya. Selebih nya dia belanjakan dgn membeli baju yg cantik2 & seksi2. Dia beritahu Amin yg dia berbuat demikian kerana dia cintakan Amin & sanggup.berhabis semata2 untuk kelihatan menarik di depan mata Amin. Amin sangat kagum & terharu.

Wanita kedua pergi shopping untuk membeli hadiah kepada Amin. Dia beli set golf club baru handphone baru, XBOX 360, laptop Macintosh terbaru & tak lupa juga suit2 Calvin Klein untuk Amin. Semasa dia memberi hadiah2 tersebut kpd Amin, wanita itu berkata kerana terlalu sayangkan Amin, dia sanggup belanjakan semua RM10,000 tu untuk Amin kerana terlalu sayang kan Amin. Amin kagum & terharu.

Wanita ketiga pula telah melaburkan separuh dari RM10,000 tu ke dlm stock market, selebihnya ke dlm ASB. Saham wanita tersebut mengena & wanita itu menerima wang berkali ganda dari RM10,000 itu. Wanita itu kemudian pulangkan balik RM10,000 tersebut kpd Amin & laburkan wang yg selebihnya dlm joint account mereka berdua. Wanita itu beritahu Amin kerana dia terlalu cintakan Amin, dia mahu bina masa depan dgn melabur kan wang yg diberi ke jalan yg betul. Dia mahu lihat mereka & anak2 mereka nanti hidup senang. Obviously, Amin sangat kagum & terharu.

Amin memikirkan wanita yg mana satu harus dipilihnya di antara ketiga2 wanita itu.

Akhirnya, Amin mengahwini wanita yg kedua kerana teteknya paling besar antara ketiga2 mereka.

Sekian terima kasih...

Thursday, April 17, 2014

lihat dengar dan rasakan...

Dia telah berdiri

Coba berlari

Tak pernah dia jelang

Hidup yang inginkan

Kilau hari-hari

Dan birunya langit

Terhapus rasa indah

Terpejam oleh lelah

Dalam lelahnya mata

Nikmat dunia menjelma

Sejenak dia berharap

Malam tanpa batas

Bunda s'lalu tanamkan

Jangan pernah menyerah

Jalani dan panjatkan

Kelak syukur kau ucapkan pada diri Nya

Kumohonkan

Mudahkan hidupnya hiasi dengan belai Mu

Sucikan tangan-tangan yang memegang erat harta

Terangi harinya dengan lembut mentari Mu

Buka genggaman yang telah menjadi hak mereka

Wednesday, April 16, 2014

asmaradana


Cinta adalah suci
Lahir dari jiwa
Menikam sanubari
Hati dalam lara

Cinta mistik abadi
Kekal selamanya
Musim berganti tapi
Wajah tak kan lupa

Mimpi berlari
Kemuncak destinasi murni
Asmaradana, Asmaradana
Kemuncak cinta
Asmaradana, Asmaradana

Cinta suci tak kenal
Harta atau rupa
Mereka jatuh dari
Raja hingga hamba

Biar api membara
Jadi penghalangnya
Ia tetap kagumi
Keagungan cinta
Bersama berdua
Kemuncak syurga di dunia

Monday, April 14, 2014

Monday, March 24, 2014

peringatan!!!


Thursday, January 23, 2014

tiru dan tampal...

Jgn rimas bila seseorang..call & mesej bila kamu keluar & lewat balik. Jgn marah bila seseorang sentiasa mahu tahu apa aktiviti kamu ketika dia tiada disisi kamu..tambahan pula kamu berdua duduk berjauhan. Jangan marah bila seseorang asyik bertanya soalan walaupun kdg2 tu cuma soalan bodoh yg tiada erti apa2 utk kamu. Jangan risau,jangan marah,jangan rimas. Tetapi RISAULAH bila seseorang itu tidak lagi banyak tanya, tidak ambil berat & lebih suka kamu keluar biarpun berjam2 lamanya. Fikir2kan lah ya..fikir masak-masak kerana..tidak semua yang sanggup cari kamu semata-mata nak tanya "awak tgh buat apa?".."awk dah makan?"..."awk syg saya?"...semua pertanyaan seseorang tu mungkin sama pada setiap hari sebab dia pon dah tak tahu nak tanye ape pada kamu sebab tak mahu berenggang dgn kamu..itu tanda dia ambil berat pasal kamu..bayangkan lepas dia tiada dari hidup kamu..tiada soalan yang diberi..tiada deringan telefon..tiada mesej-mesej yang mencuit hati...tiada gurauan..masa tu kamu baru tahu..yang kamu perlukan dia. dia je yg faham kamu. dia je yg cinta kamu setulus hatinya selama ini. dia sanggup habiskan kredit wlpn voice mail yg masuk.. sanggup habis kan masa demi kamu.. dia bersungguh sebab die nak hidup bersama kamu bukannya dia nak permainkan perasaan kamu.. ingat..tiada manusia yang sempurna dan tiada insan yang tak layak dapat kasih sayang.. 

forgive forget forgotten forgiven...

forgive but not forget...

being forgotten but forgiven...

bunyik pelik tapi macam betul aje...

Friday, January 17, 2014

NILAI SEORANG WANITA

Al Khawarizmi, seorang ahli Matematik Muslim ditanya tentang wanita terbaik. Dia menjawab:

Jika wanita solehah dan beragama = 1

Jika dia cantik, tambah 0 di belakang 1 = 10

Jika dia kaya, tambah lagi 0 = 100

Dan jika dia dari keluarga baik-baik, tambah lagi 0 = 1000

Tetapi jika yang '1' tiada. Maka, tiada apa yang tersisa pada wanita tersebut kecuali sekelompok '0' belaka.

Wednesday, January 1, 2014

ajak awek keluar...

this is the usual answer i will get...

but if they do...

its weird..

there is shrimp behind the stone...

hahahaha...

=p