Pages

Tuesday, October 30, 2012

saya tunggu awak...

lagu di dalam sebuah cerita jepun yang bertajuk "wangan midnight" ...
sudah tentu cerita ini mengenai lumba haram di jepun (dont try this at home bebeh)
sangat menarik cerita ini... banyak juga lagu-lagu tema yang sedap didengar...
antaranya ialah lagu ini:


I never felt nothing in the world like this before
Now I'm missing you
& I'm wishing that you would come back through my door
Why did you have to go? You could have let me know
So now I'm all alone,
Girl you could have stayed
but you wouldn't give me a chance
With you not around it's a little bit more then I can stand
And all my tears they keep running down my face
Why did you turn away?


So why does your pride make you run and hide?
Are you that afraid of me?
But I know it's a lie what you keep inside
This is not how you want it to be


So baby I will wait for you
Cause I don't know what else I can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do I'll wait for you


It's been a long time since you called me
(How could you forget about me)
You got me feeling crazy (crazy)
How can you walk away,
Everything stays the same
I just can't do it baby
What will it take to make you come back
Girl I told you what it is & it just ain't like that
Why can't you look at me, your still in love with me
Don't leave me crying.


Baby why can't we just start over again
Get it back to the way it was
If you give me a chance I can love you right
But your telling me it wont be enough


So baby I will wait for you
Cause I don't know what else I can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do I'll wait for you


So why does you pride make you run & hide
Are you that afraid of me?
But I know it's a lie what your keeping inside
Thats not how you want it to be

Baby I will wait for you
Baby I will wait for you
If it's the last thing I do


Baby I will wait for you
Cause I don't know what else I can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
If you think I'm fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do I'll wait for you

I'll Be Waiting.

Love is engineered for pain...

setuju???

Sunday, October 28, 2012

saya mahu meter itu....


bukanlah menambah kelajuan bila pasang meter ini...
tapi ianya kelihatan sangat cool...
heee...
=D

Thursday, October 25, 2012

Friday, October 19, 2012

cinderella...

assalamualaikum dan selamat pagi...

sengaje je kemas kini blog sebab terdengar lagu dari Tata Young jika anda semua masih ingat kepada beliau...

terdengar lagu beliau yang bertajuk "cinderella" lirik pada korusnya amat menarik perhatian saya yang berbunyi seperti berikut:


"I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself"

aku amat suka pada bahagian lirik ini adalah sebab kerana memang benar...

kita tidak boleh menunggu sehingga ada orang datang menyelamatkan kita...

sedangkan ALLAH SWT pernah bersabda "aku tak akan ubah nasib sesuatu kaum itu jika mereka sendiri tidak berusaha untuk mengubahnya"

jadi lirik ini amat sesuai untuk kita jadi kan sebagai kata-kata membangkitkan semangat kita yang telah lama jatuh...

sekian saja dari saya untuk hari ini...

sekian....

sebelum mengakhiri blog saya ingin saya berkongsi lagu Tata Young yang bertajuk Cinderella....



When I was just a little girl
My momma used to tuck me into bed and she read me a story
It always was about a Princess in distress
And how a guy would save her and end up with the glory

I'd lie in bed and think about the person that I wanted to be
Then one day I realized the fairy tale life wasn't for me

I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself

Someday I'm gonna find someone who wants my soul, heart and mind
Who's not afraid to show that he loves me
Somebody who will understand I'm happy just the way I am Don't need nobody taking care of me

I will be there for him just as strong as he, will be there for me
When I give myself then it has got to be, an equal thing

I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself

I can slay, my own dragon
I can dream, my own dreams
My knight in shining armour is me
So I'm gonna set me free 

I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself

financial planning...

assalamualaikum...

semenjak dah kerja di Maybank ni nak promosikan sesuatu disebabkan kerja saya ialah menjual produk "banca" Maybank...

biasalah nak cari makan orang kate...

kalau rase nak buat insurans nyawa atau insurans kereta. jangan segan dan silu untuk menghubungi saya..

heeee....=D


AFDHALLUDDIN ZAINUDDIN
FINANCIAL EXECUTIVE
H/P: 0123308837

MALAYAN BANKING BERHAD (3813-K)
SETAPAK SALES & SERVICE CENTRE WISMA LEE KAY HUAN
LOT 14408 JALAN GENTING KELANG SETAPAK 53200 KUALA LUMPUR
TEL: 03-40218133, 40215311, 40216893, 40212451 FAX: 03-40215750
email: afdhalluddin.z@maybank.com.my

"Quality Services & Solutions To Meet Your Needs"

- Life Insurance

- Credit Card

- General Insurance

- Unit Trust

- Motor Insurance

- Wasiat / Will Writing

We are Kumpulan Maybank

http://bancaproduct.blogspot.com/

Tata Young - Sexy, Naughty, Bitchy



I pick all my skirts to be a little too sexy
Just like all of my thoughts they always get a bit naughty
When I'm out with my girls I always play a bit bitchy
Can't change the way I am sexy naughty bitchy me

I'm the kind of girl that girls don't like
I'm the kind that boys fantasize
I'm the kind that your momma and your daddy were afraid you'd turn out to be like
I may seem unapproachable but that's only to the boys who don't have the
Right a approach or ride that makes a girl like me wanna hop in and roll

People think it's intimidating when a girl is cool with her sexuality I'm a 180 to the stereotype girls like staying home and being innocent

I pick all my skirts to be a little too sexy
Just like all of my thoughts they always get a bit naughty
When I'm out with my girls I always play a bit bitchy
Can't change the way I am sexy naughty bitchy me

My mouth never takes a holiday
I always shock with the things I say
I was always the kid in school who turned up to each class bout an hour late and when it came to the guys I'd lay, I'd always pick the ones who wont figure out that I am clearly a rebel to the idea of monogamy

People think it's intimidating when a girl is cool with her sexuality I'm a 180 to the stereotype girls like staying home and being innocent

I pick all my skirts to be a little too sexy
Just like all of my thoughts they always get a bit naughty
When I'm out with my girls I always play a bit bitchy
Can't change the way I am sexy naughty bitchy me

Sexy... naughty... bitchy...me

People think it's intimidating when a girl is cool with her sexuality I'm a 180 to the stereotype girls like staying home and being innocent

I pick all my skirts to be a little too sexy
Just like all of my thoughts they always get a bit naughty
When I'm out with my girls I always play a bit bitchy
Can't change the way I am sexy naughty bitchy me

I like all of my shorts to be a little too shortly
Unlike all of my guys I like them tall with money
I love all of my nights to end a little bit nasty
Can't change the way I am sexy naughty bitchy me

I pick my skirts to be sexy
Just like my thoughts a bit naughty
When I'm out with my girls ...bitchy
Can't change I am
Sexy naughty bitchy me

Friday, October 12, 2012

patutkah aku percaya pada dia lagi?



BBM lawak...

kawan aku nie leh bantai nak soh aku bersyair pulak... hahaha...


yang sorang nie ajak pegi kelabing pulak... hahaha...


kesian ajat kene kelentong dengan aku hidup-hidup... hahahaha...


♥ ♥ KELEBIHAN NIKAH ♥ ♥


♥ Saat akad nikah ~ dapat PAHALA!
♥ Suami peluk isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Cium isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Renung isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami bekerja untuk cari rezeki halal untuk isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami bernafsu tengok isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami pegang isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Suami marah isteri (untuk menegur) ~ dapat PAHALA!
♥ Suami imamkan isteri ~ BERLIPAT KALI DARAB TAMBAH kali kuasa dua PAHALA!(nk gtau bnyaknya pahala ^,^)
♥ Suami ajar isteri fardhu ain ~ dapat PAHALA!
♥ Suami setubuh isteri ~ dapat PAHALA!
♥ Main kenyit2 mata dengan isteri ~ dapat PAHALA!

Allahu akbar...SERONOKNYA.... ♥

sumber: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=351412871615754&set=a.326711354085906.74345.326705000753208&type=1&ref=nf

Tuesday, October 2, 2012

teman pengganti...


Aku kan pergi,
pergi ku tak kan kembali

sejak akhir-akhir ni, aku selalu menghabiskan hawa nafsu telinga aku mendengar lagu 'Teman Pengganti" by Malique feat Black mentor.. series aku suka lagu ni.. walaupun sedih bila dengar. Siapa tak kenal Malique, ni la rapper melayu sejati yang terbaik pernah aku jumpa.. aku memang minat Malique ni dari too phat lagi dengan Joe Flizo..

Malique tak pernah tulis lagu kosong, semuanya ada isi yang datang khas dari dalam lubuk hati. Dalam berkias dia cuba sampaikan, cuma tinggal kita untuk ungkapkan. mana tak nya semua lirik-lirik dia betul-betul menyentuh perasaan. banyak yang tersirat, terlalu seni dan berkias-kias

Aku dapat rasakan malique ada menyembunyikan sesuatu. kalau korang perasaan Malique jarang keluar media walaupun semua lagu-lagu dia meletop-letop.
aku try nak taksirkan apa di sebalik lirik lagu ni.. tapi hanya taksiran aku semata-mata.. jangan terlalu serious sangat pasal ini ok..

Rahsia ini
telah lama ku pendamkan
tiba masanya segala-galanya ku ceritakan
aku kan pergi, pergi ku tak akan kembali
tiba masanya kau cari teman pengganti.
***ada rumors mengatakan dia ni ada barah otak.. Walllahualam.

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
***apa yang aku dapat baca dari lirik ni, dia (hero dalam lagu ni) dapat rasakan dalam mimpi nya, seolah-olah dia nampak isteri nya sedang bahagia dengan pengganti dia yang akan datang selepas dia pergi, dia dah jangka benda ni akan berlaku dan redha

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah
***biasala kan.. time tengah sihat.. macam korang bercinta jugak.. nak sehidup semati tak gitu? sedih happy korang dengan makwe/pakwe.. tak sama ke?

Dalam dunia yang maya prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, di tindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tidak memahami
Kau sudi selami, dalami dan megalami
***apa yang aku rasa, kalau betul la lagu ni pasal dia, korang tahu tak pasal malique dan isteri dia melissa kena rompak.. malique kena tetak.. dan isteri dia melissa di cabul? mungkin la ada terselit sikit kat sini aku rasa.. aku just rasa je.. ok abaikan tak ade kena mengena..try la baca lirik tu

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna
***siapa lagi pendengar setia si suami kalau bukan isteri bagi seorang suami? kalau dah duduk 1 bumbung and confirm sebagai suami isteri mesti bermaafan dahulu di pagi syawal and seolah-olah lirik ni cakap ni syawal terakhir bagi nya.

maksud 70 000 hijab..korang boleh baca sendiri dekat sini

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri
***kalau korang tengok badan dia sekarang memang kurus. .. dia macam tau dia memang sakit. ( kalau la) aku tak berani nak cakap.. kang aku pulak kena saman.. tak kena mengena ok. just hero dalam lagu ni.

Lagu ini yang terakhir aku sajikan,
Kalau rindu nanti bolehla kau nyanyikan,
Jaga diri jangan makan hati,
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti,
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi,
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup majlis itu nanti
***dia nak cakap kat isteri dia, ni lagu yang terakhir dia karya, cincin kahwin duit semua dia sudah sediakan.. moga cukup majlis itu nanti? aku musykil majlis apa...

Aku kan pergi,
Bertemu kekasih abadi,
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
***aku kan pergi bertemu kekasih abadi, adakah itu bermaksud bila kita sudah tiada kita akan bertemu tuhan.. siapa lagi kekasih abadi kalau bukan tuhan...

ni hanyalah taksiran aku sahaja.. korang-korang jangan ambik series.. korang dah besar kan.. pandai-pandai la pikir pasal lirik ni.. tak kena mengena antara hidup dan mati.. sekadar lagu pengubat hati

salam~

sumber : http://www.facebook.com/groups/mbbro105/permalink/276848682434163/


Monday, October 1, 2012

pesona dunia



Indah dunia yang mempesona

Bagai dian terang menyala

Sehingga terlupa ?kan padam akhirnya

Dunia ini hanya pinjaman

Untuk menguji keimanan

Akhirat nanti yang menentukan

Balasan syurga ataupun neraka

Mengapakah dunia yang dikejari

Sedangkan ia ?kan ditinggal pergi

Apalah gunanya harta di sisi

Tika jasad terkubur terkaku mati

Bayangkanlah jika di dunia ini

Bekalan terhenti mudah dicari

Bagaimana pula di sana nanti

Tanpa bekal pahala kita yang rugi

Bersyukurlah sentiasa

Dengan apa yang ada

Adakala harta dunia

Belum tentu membantu kita

Menjadi bebanan dan menyusahkan