Pages

Sunday, March 19, 2017

Tuesday, March 14, 2017

Kuala Lumpur International Airport ( KLIA )

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

sebagai pemandu UBER mesti seronok dan amatlah gembira bila ada pelanggan yang nak ke KLIA...
sebab tambang tetap 65 ringgit + toll...

dijadikan cerita semalam dalam pukul 5 pagi aku dah keluar wat UBER sebab terjaga awal jadi mula kerja pun awallah kan... dalam pukul 5.30 macam dapat 1 ping kat jalan ampang dan aku pegi sane... tunggu pelanggan tu turun bile mulakan perjalanan dia nak ke KLIA 2 rupanya... alhamdulillah rezeki pagi-pagi buta... sampai di KLIA 2 dalam pukul 6.30 lebih kurang... kemudian aku tengok giliran menunggu di KLIA 2 adalah dalam 71-80 buah kenderaan... jadi aku memutuskan untuk tunggu giliran sebab malas nak masuk KL pagi-pagi macam nie mesti jalan sesak... pergi solat subuh dulu kat masjid KLIA... kemudian aku tunggu no giliran di petronas yang menghala ke KLIA 2 tu... ingatkan sekejap aje tunggu... 4 jam gak la...




tu aje no yang sempat di screen shot yang lain tu tak sempat... bila dah dekat-dekat no tu baru rase seronok sangat... hahahaha... setelah 4 jam menunggu akhirnya sampailah giliran aku...


dengan harapan customer akan ke KL... tapi...


ke nilai aje sudahnyer... hahahaha... tak apalah... pertama kali jadi penunggu di KLIA setelah 6 bulan jadi pemandu UBER... disebabkan agak kuciwa semalam... lepas hantar pelanggan tu aku terus ke KL sambung kat sana dalam 2-3 perjalanan pastu balik umah... dah aku nak kua keje balik nie...

sekian...
kbai...
=D

Monday, March 13, 2017

pelanggan berulang ( repeated customer )

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

teruskan aje lah ke benda yang aku nak citer nie... hahahaha...

pelanggan berulang mesti akan terjadi pada sesiapa saja yang berniaga mesti punye lah...

aku juga tidak boleh lari dari benda nie...

dari keje bank dulu sampailah jadi pemandu UBER sekarang nie benda yang same gak yang jadi...





nie aje yang sempat jumpe.. ade lagi... tak dan nak belek satu-satu... poning palo den... 
hahahaha...

k tu aje.. bai...

Thursday, March 9, 2017

100 paparan...

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

hari ini 9 mac 2017... hahahaha... naik berhabuk blog aku nieh...
pos pertama untuk tahun 2017...

nak bagi tahu sekarang nie sibuk sket... aku dah tak keje bank lagi... setelah 10 tahun keje bank...
akhirnya aku meninggalkan dunia keparat (coroporate world) tu...

bukan berniaga sendiri... di pos yang terakhir aku ade pos pasal proton saga...
sebabnya aku dah beli sebijik proton saga flx digunakan untuk buat UBER...
hahaha.... dari keje bank ke pemandu lak... sangat menyeronokkan... boleh jalan-jalan....


yang biru tu UBER yang cokelat la kot UBER partner...

disebabkan dah keje sendiri nieh kene jage diri bebaik... sebab tak ade socso, tak ade epf, tak de kad perubatan dan macam-macam lagi yang tak ade... 

sejak jadi pemandu UBER nie aku jadi macam hilang akal aje dalam kete... sebagai contoh:










dah macam orang hilang arah tuju pon ade... hahaha...
100 paparan hari ini mengisahkan mengenai video aku kat youtube sebab dok layan applikasi yang tengah hangat digunakan sekarang... macam karoke online la orang kate... smule:


penah tengok dan penah layan kan?? kalo tak penah cuba lah... tak salah... tak de sape nak marah kat situ... hahahaha...

jadi inilah video yang melebihi 100 paparan:






















ok yang nie lagi 7 paparan akan jadi 100 hahaha:




ok jika anda lihat semua video yang lebih dari 100 paparan nie...
semuanga duet dengan artis tak pon awek lawa... baru banyak paparan...
nak mengharapkan muke aku yang macam penjayah galaksi nie memang idok ler banyak paparan macam gitu... memang rupa memainkan peranan penting sekarang tidak dapat dinafikan... dunia memang tidak adil... hahaha...

sesape nak follow saye boleh la:
smule: afdhalluddin
youtube: afdhalluddin

k tu aje... sekian... =D