Pages

Tuesday, July 16, 2013

running man

assalamualaikum dan salam satu malaysia...
hari ni tak tau nak buat ape memandangkan aku sekarang ni bergerlar penanam anggur berjaya...
dengan gaji tak masuk lagi... adoinyer pun...

ok, untuk menghiburkan hatiku yang lara nie...
nak citer sikit pasal rancangan tv yang sememangnya tengah popular sekarang nie...


"running man" yeah...
siapa yang tak tau pasal benda nie memang tipu la...
memang hot... kat FB pun orang sibuk bercerita pasal nie...
rancangan nie bagi aku dia memang kelakar...
ia boleh diklasifikasikan sebagai amazing race versi lawak...
hehehe... lagi satu yang membuatkan aku suka rancangan nie sebab dia macam jalan cerita...
jadi kita tak rasa bosan nak layan rancangan nie...


yang gamba kat atas nie masa episod 150 "running man avengers"
memang terbaik dan kelakar... hahahaha...
itu yang penting... naik pecah perut aku layan benda nie...
ketagih... dah tengok dari episod 1 sampai la yang paling baru episod 154...


rancangan nie memang layan kalau korang nak gelak...
sebab memang kelakar...
rancangan nie tak ada skrip... jadi diorang main bantai aje nak cakap ape...
ikut suka hati... mungkin sebab tu rancangan nie jadi menarik...

jadi sekarang nie nak kenalkan ahli-ahli dalam running man...


yang ini nama dia YOO JAE SUK...
dia nie kira orang kuat 'running man' la...
ataupun kite panggil 'center of intention'...
kalau tak ade dia rancangan tu macam tak menjadi...
dan dia nie jugak la paling kelakar...
pengacara pun dia... memang unik rancangan nie...
pengacara pun join permainan sekali... hehehe...
dia ade beberapa nama gelaran dalam rancangan nie:
YOOMES BOND, YOORUCE WILLIS dan YOO HYUK...
kalau nak tau ape nama-nama nie kena la layan dulu 'running man'...


dia pula KIM JONG KOOK...
beliau digelar 'the comander'....
pernah datang Malaysia beberpa minggu yang lepas..
untuk promosikan album terbaru dia kalau tak silap la...
aku tak berapa nak suka sangat dengan dia nie..
kalau boleh habis semua orang dia nak marah...
macam bagus aje jantan nie kan...
tapi awek-awek memang ramai suka la kat dia nie...
hero gadis-gadis rupanya...


nama dia nie JI SUK JIN...
orang yang paling awal terkeluar dalam setiap kali rancangan...
dia nie pun punca kelakar jugak nie... hehehehe...
karakter paling lemah dalam 'running man'
kesian dia...


LEE KWANG SOO...
seorang pelakon di korea sane la...
selalu kene buli dalam 'running man'
tapi dia nie sangat popular di Thailand...
kalau korang ade tengok episode 50 tak silap...
ramai gila yang suka pada dia nie...
jangan main-main... hero gadis-gadis gak nie...

disebabkan Ji Suk Jin dengan Lee Kwang Soo nie kamcing...
siap ade lagu lagi untuk diorang nie..
sebab mereka digelar 'easy brothers'



mamat nie nama dia HA DONG HOON...
umur dah tua tapi perangai macam budak-budak..
dia nie kira penyeri gak la dalam 'running man'
tengok aje dia macam nie tapi dia merupakan penyanyi yang popular kat korea...
baru sahaja melangsungkan perkahwinan 30 november 2012 yakni tahun lepas...



watak kegemaran ku dalam 'running man' iaitu KANG GARY...
dia ada band kat sane yang diberi name 'LEESSANG'...
lagu dia memang terbaik dari ladang la orang kata...
walaupun dia nie jarang menang dalam permaninan...
tapi sekali dia menang semua hadiah menarik...
dapat percutian ke europe... sebab dia menang 'running man survival 2' episod 74...


awek cun dan comel dalam 'running man' SONG JI HYO atau name sebenar dia CHUN SUM IM...
diberi gelaran ACE sebab walaupun dia nie nampak macam  tak tahu ape-ape...
tapi dia nie merupakan tunjang dalam 'running man'...
BLANK JI (MONG JI) juga merupakan gelaran untuk dia nie sebab dia nie selalu 'blur'
pelakon yang sangat popular di korea sana....
kalau korang nak tengok cerita dia berlakon ade di astro first....
'code name jackal' hahaha.. asal aku tolong promot pulak nie... hehehe...


ok setiap kali hari isnin Gary dan JiHyo ade lah sepasang kekasih...
mereka digelar 'monday couple'...
'so sweet' orang kata... mereka memang nampak sepadan bila bersama...


SONG JOONG KI atau pun gelarannya ialah 'flower boy'...
muka macam mat jambu...
dia nie tak lame dalam 'running man'...
dia ada dari episode 1 hingga 40 sahaja...
nak beri fokus dalam bidang lakonan daripada 'variety show'...
aku tak bape suka gak dia nie sebab dia nie kacau JiHyo...
dah tau Gary suke biarkanlah diorang kan...
hehehe...


awek cun yang pulak nama dia LIZZY...
aku tak berapa tahu pasal dia nie...
penyanyi rasanya...
dia ada dalam 'running man' untuk 4 episode berturut-turut rasanya...
ingatkan dia boleh jadi ahli tetap..
tapi rupanya tidak...
tapi dia nie memang comel...
kalah kak ton tau...
hehehe...

aku doakan yang terbaik untuk 'running man'...
korang semua memang terbaik...
teruskan melawak dengan cara anda sendiri...
itu yang kita suka...
dekat malaysia pun dah mula ada rancangan macam nie....
seperti extravanganza redah kasi pecah...
lebih kurang gak la kalu kita tengok kat astro sana tu...
eh promot astro lagi.. saya tiada kene mengena dengan astro ya...
hehehe...
ok sekian dulu dari saya...
assalamualaikum dan selamat berpuasa...
=D

4 comments:

  1. Serius Gila Siot - Alvin Tan dan Vivian Lee Diugut Bunuh Kini Merayu Di Twitter

    Read more: http://gilasiot.blogspot.com/2013/07/serius-gila-siot-alvin-tan-dan-vivian.html
    Follow us: MingHuiRaingerzAwesomeCollections on Facebook

    ReplyDelete